Βιβλίο
Φυσικά σύμβολα
Εξερευνήσεις στην κοσμολογία

Mary Douglas
Επιμέλεια: Θεόδωρος Παραδέλλης
Μετάφραση: Κατερίνα Κιτίδη
Ευθύνη Σειράς: Θόδωρος Παραδέλλης
Ευθύνη Σειράς: Αίγλη Χατζούλη
Αθήνα
Πολύτροπον
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 287
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8354-70-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Natural Symbols: Explorations in Cosmology
Πεδία και Αναζητήσεις
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 22.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 19-11-2007)
Περίληψη:

"Το κείμενο της Mary Douglas είναι πρωτότυπο και παραστατικό όπως πάντοτε. Η χρησιμότητα των ιδεών που προβάλει στα Φυσικά Σύμβολα ξεπερνά κατά πολύ τα όρια του τομέα της ανθρωπολογίας. Το βιβλίο της θα πρέπει να αποτελέσει υποχρεωτικό ανάγνωσμα για όλους τους φοιτητές που ασχολούνται με τη θρησκεία και την κοινωνία".

(Fiona Bowie, Πανεπιστήμιο του Μπρίστολ)

"Το βιβλίο είναι εξίσου αχρονικό με τον υπότιτλό του. Αποτελεί απαραίτητο ανάγνωσμα για όλους όσοι συναρπάζονται από τις ευφυέστατες, διορατικές παρατηρήσεις της Douglas για το νόημα της Βίβλου τα τελευταία τριάντα χρόνια".

(John Sawyer, Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ)

"Το βιβλίο "Φυσικά σύμβολα" αποτελεί σαφώς μια σημαντικότατη εργασία, που εντάσσεται στη μεγαλύτερη κοινωνιολογική παράδοση, εκείνη του Durkheim. Η πρωτοτυπία του μεταξύ των άλλων ανθρωπολογικών μελετών υπήρξε ασύγκριτη για μια ολόκληρη γενιά. Εγείρει σημαντικά ερωτήματα που δεν επιλύονται με επιτόπια έρευνα, αλλά με τη σκληρότερη, λιγότερο ελκυστική εργασία του συλλογισμού και της ανάλυσης".

(Επιθεώρηση Times Literary Supplement)

"Το βιβλίο "Φυσικά σύμβολα" είναι τόσο ενδιαφέρον, ώστε ελπίζουμε ότι [...] θα διαβαστεί και θα αποτελέσει τμήμα όχι μόνο μίας, αλλά αρκετών συζητήσεων στις κοινωνικές επιστήμες, και μάλιστα στην πιο ζωτική πτυχή τους, ως κεντρικές μορφές της αυτοεπίγνωσης της εποχής μας".

(Επιθεώρηση Times Literary Supplement)