Βιβλίο
Ροζέτα
Μυθιστόρημα

Barbara Ewing
Μετάφραση: Αργυρώ Μαντόγλου
Αθήνα
Modern Times
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 534
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-441-881-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Rosetta
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.14€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-11-2007)
Περίληψη:

Την ονόμασε Ροζέτα, σαν τη γρανιτένια στήλη που βρέθηκε κοντά στις εκβολές του Νείλου. Ο σερ Άρθουρ Χολ είχε εμφυσήσει στη μικρή του κόρη την αγάπη του για την Αίγυπτο. Νύχτες καθόταν σκυμμένη πάνω από βιβλία μελετώντας ιερογλυφικά. Λάτρευε τη μυστηριακή ατμόσφαιρα της Αλεξάνδρειας και ονειρευόταν με την ξαδέλφη της Φάνι να ταξιδέψουν στα μέρη εκείνα.

Λονδίνο, αρχές 19ου αιώνα. Ο πλούσιος γάμος της Ροζέτα με το γοητευτικό πλοίαρχο Χάρι Φάλον σφραγίζει ένα νεανικό έρωτα. Ρουφά με πάθος κάθε στιγμή της ζωής της, χωρίς να φαντάζεται ότι θα γευτεί την προδοσία τόσο πρόωρα. Ο αιφνίδιος θάνατος του συζύγου της στο Αμπουκίρ, κατά την περίοδο των ναπολεόντειων πολέμων, τυλίγεται από ένα μυστήριο κι εκείνη έρχεται αντιμέτωπη με την υποκρισία της υψηλής κοινωνίας. Τα όνειρά της διαψεύδονται και η Ροζέτα βρίσκεται παγιδευμένη σε έναν κύκλο διαφθοράς και ματαιοδοξίας.

Η μοίρα ακολουθεί τα βήματά της στο Παρίσι και την ωθεί στην αγκαλιά ενός Γάλλου αρχαιολόγου. Στο πρόσωπο του Πιερ Μοντάντ γνωρίζει το μεγάλο έρωτα και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι αυτογνωσίας στην Αίγυπτο. Η νεαρή γυναίκα τώρα προσπαθεί να ξετυλίξει τον αινιγματικό μίτο του πλοιάρχου· παράνομες συνδιαλλαγές, ερωμένες μιας νύχτας, ένα νόθο κορίτσι, πόνος... αίμα... φόνος... Η Ροζέτα θα αναζητήσει το παιδί του άντρα της, αλλά θ' αναγκαστεί να θυσιάσει ένα πολύτιμο κομμάτι του εαυτού της.