Βιβλίο
Το συγκρότημα

Αντώνης Τουρκογιώργης
Επιμελητής: Μιχάλης Σακελλάριος
Θεσσαλονίκη
Ιανός
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 256
Σχήμα: 24χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7827-78-4
Ιανός ο Μελωδός
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-10-2010)
Περίληψη:

Ο Αντώνης Τουρκογιώργης, ιδρυτικό μέλος, τραγουδιστής, συνθέτης, στιχουργός και μπασίστας των Socrates Drank the Conium -ενός από τα σημαντικότερα, επιδραστικότερα και πιο αναγνωρισμένα ελληνικά ροκ συγκροτήματα (και εκτός Ελλάδος)- καταγράφει σ' αυτό το βιβλίο-εγχειρίδιο με χιούμορ και ζωντάνια το πώς δημιουργείται ένα συγκρότημα με βάση την προσωπική του εμπειρία, ενώ ταυτόχρονα ξετυλίγει τη μουσική του πορεία από τα πρώτα του βήματα στη μουσική μέχρι και σήμερα. Κομβικό σημείο βεβαίως του βιβλίου αποτελεί η περιπετειώδης και ανατρεπτική μουσική διαδρομή των σπουδαίων Socrates Drank the Conium.

Από τον πρόλογο του Γιάννη Αλεξίου:
Ηγετική μορφή των Socrates Drank the Conium: Το συγκρότημα που άνοιξε τον δρόμο σε αμέτρητους Έλληνες να δημιουργήσουν γκρουπ, να ορθώσουν ανάστημα, να πιστέψουν στο όνειρο, να «ενηλικιώσουν» το rock και να δημιουργήσουν.
Η φωνή μιας ολόκληρης εποχής στην «ακριβή» δεκαετία του '70. Ένα παιδί από τον Προφήτη Ηλία με επιρροές από Hendrix, Zappa, Muddy Waters μεγάλωνε και συνέθετε με τα πιο ασυνήθιστα ακόρντα για την Ελλάδα και ο ήχος του ξεπερνούσε τα στενά όρια της εγχώριας σκηνής. Η φωνή του μπήκε στα πιο σκοτεινά μουσικά μονοπάτια του hard rock/progressive κι έγινε από τις αναγνωρίσιμες, με διεθνή εμβέλεια, σε συνδυασμό πάντα με τον ήχο του μπάσου του που ξέφευγε από το συνηθισμένο, χωρίς ποτέ να σταματήσει να ψάχνει νέους μουσικούς δρόμους.
Ο Αντώνης Τουρκογιώργης κοιτούσε μόνο τη δουλειά του μένοντας μακριά από το star system της εποχής και διατηρώντας μια δημιουργική σχέση με τη rock μουσική που υποστηρίζει, πολλές φορές κόντρα στο ρεύμα των εποχών. Κατάφερε να μείνει αγνός, ταμένος στο rock. Αυτή είναι η γοητεία του.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Σώτη ΤριανταφύλλουΣαν μοναχικό πυροτέχνημα"Book Press"5Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2010