Βιβλίο
Στερεά Ελλάδα: Καρπενήσι: Αράχοβα: Άγραφα: Παρνασσός: Φωκίδα
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά

Συλλογικό έργο
Βάλυ Βαϊμάκη
Λεωνίδας Τηνιακός
Αντώνης Καλογήρου
Μήτσος Ν. Μανιάτης
Αφροδίτη Φούντα
Επιμέλεια: Μάριος Θεοδωρακάκης
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Γιώργος Μπάλγκας
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Φωτογράφος: Λεωνίδας Τηνιακός
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Γιώργος Δέτσης
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Αλέξης Ζουμπούλογλου
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 9
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα" στις 24.3.2007. Χορηγός: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 27-11-2007)
Περίληψη:

Αμφίδρομη επικοινωνία

Τα μηνύματα έρχονται το ένα μετά το άλλο και φροντίζουμε πάντα να απαντάμε. Οι αναγνώστες του "Ανακαλύψτε την Ελλάδα" ξαφνικά σταματούν να αντιμετωπίζουν το έντυπο που κρατάνε στα χέρια τους ως απλό ταξιδιωτικό οδηγό, αλλά το έχουν σαν κάτι δικό τους. Και δοκιμάζουν να επικοινωνήσουν, να καλύψουν την απόσταση. Κάποιοι ακολουθούν τις "οδηγίες", άλλοι απλώς "ελέγχουν" την πιστότητα των πληροφοριών και ψάχνουν ακόμα και για λάθος κωδικούς στα τηλέφωνα. Μερικοί πηγαίνουν ακόμα πιο πέρα. Βλέπουν την τελευταία σελίδα όπου ανακοινώνουμε την επόμενη έκδοση με τα περιεχόμενά της και δοκιμάζουν να συμμετάσχουν. Σε πρόσφατο ηλεκτρονικό μήνυμα που έφτασε στα γραφεία μας, αναγνώστης κατέθεσε όλη τη διαθέσιμη πληροφορία για τον τόπο που γνωρίζει καλά. Μας έστειλε κείμενα και φωτογραφίες... για να είμαστε πλήρεις και σωστοί, για να μην παραλείψουμε τίποτε.
Η ευχαρίστησή μας ήταν μεγάλη γιατί αποδεικνύει ότι δεν είμαστε μόνο εμείς που αγαπάμε την Ελλάδα και σεβόμαστε τη δουλειά μας. Δεν βγάζουμε ταξιδιωτικούς οδηγούς μόνο για κατανάλωση από το κοινό και δεν αποτιμάμε τη δουλειά μας σε χρήμα. Μας αρέσει και το "παλεύουμε" και κερδίζουμε... εσάς. Μεγάλη ανταμοιβή δεν υπάρχει. Ευχαριστούμε προκαταβολικά. Επόμενο ραντεβού... στην Κρήτη.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Μάρτης 2007


Ο οδηγός αυτός αποτελείται από τέσσερα μέρη, "Παρνασσός", "Φωκίδα", "Καρπενήσι" και "Άγραφα", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Πεζοπορία και μονοπάτια", "Πολιτισμός και τέχνες", "Δραστηριότητες", "Διαμονή", "Φαγητό-διασκέδαση".