Βιβλίο
Αιχμάλωτα πάθη

Antonia S. Byatt
Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 733
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1651-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Possession
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-11-2007)
Περίληψη:

Τα "Αιχμάλωτα πάθη" της Α. Σ. Μπάιατ είναι ένα αριστοτεχνικό μυθιστόρημα, που συνδυάζει τη λογοτεχνική δεινότητα, το λεπτό χιούμορ, τα συνειδησιακά διλήμματα, τις ασυνείδητες συγκρούσεις, το ρομάντζο.

Δυο ακαδημαϊκοί μελετούν τη ζωή και το έργο δύο βικτοριανών ποιητών, του Ράντολφ Χένρι Ας και της Κρίσταμπελ Λα Μοτ. Καθώς προχωρά η έρευνά τους θα ανακαλύψουν σταδιακά, μέσα από τη μελέτη ποιημάτων και επιστολών της βικτοριανής εποχής, ότι οι δύο ποιητές ήταν εραστές. Παράλληλα με αυτή την ανακάλυψή τους θα συνειδητοποιήσουν το πάθος που ελλοχεύει μεταξύ τους, ενώ προσπαθούν να αντισταθούν στα συναισθήματά τους. Ακολουθώντας όμως τα ίχνη των δύο ποιητών στο παρελθόν, ανοίγουν βήμα βήμα το δικό τους δρόμο στον έρωτα. Φοβούμενοι το λάθος θα κυριαρχηθούν από αυτό...

Η Μπάιατ κατορθώνει να ξεδιπλώσει τις διαφορετικές ιστορίες στις διαφορετικές εποχές, εξυφαίνοντάς τες με συγκλονιστική μαεστρία σε έναν κοινό καμβά, από το παρελθόν στο παρόν, από το πάθος στο σαρκασμό, παρασύροντας τον αναγνώστη σε ένα συναρπαστικό ταξίδι.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: