Βιβλίο
Δυτική Μακεδονία: Πρέσπα: Καστοριά: Φλώρινα: Πέλλα
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά

Συλλογικό έργο
Γιάννης Ντρενογιάννης
Μήτσος Ν. Μανιάτης
Λεωνίδας Κονδύλης
Λεωνίδας Τηνιακός
Βάλυ Βαϊμάκη
Όλγα Χαραμή
Γιώργος Φραντζεσκάκης
Αντώνης Καλογήρου
Γιώργος Εμμανουηλίδης
Επιμέλεια: Μάριος Θεοδωρακάκης
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Γιάννης Βασαλάκης
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Ιωάννα Νικολαρέιζη
Φωτογράφος: Γιώργος Δέτσης
Φωτογράφος: Γιώργος Εμμανουηλίδης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 8
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα" στις 24.2.2007. Χορηγός: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-11-2007)
Περίληψη:

Στο παράθυρο της Πρέσπας

Γεια σας, θα θέλαμε με αυτή την απλή επιστολή εν είδει προλόγου να μας γνωρίσετε καλύτερα. Είμαστε αυτοί που φτιάχνουν τους ταξιδιωτικούς οδηγούς "Ανακαλύψτε την Ελλάδα". Παρά το γεγονός ότι ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και τα δικά του προβλήματα αισθανόμαστε σαν ένα κομμάτι, έχουμε μια ψυχή. Ταξιδιάρα ψυχή. Σκεφτείτε ένα μάτσο κεριά... αν ανάψει το ένα, παίρνουν όλα μαζί φωτιά. Κάπως έτσι.
Στην Πρέσπα ανάψαμε -συγγνώμη ταξιδέψαμε- όλοι μαζί. Μπήκαμε στα αυτοκίνητα και κάναμε χίλια χιλιόμετρα και βάλε. Περπατήσαμε, μιλήσαμε, γελάσαμε, ήπιαμε το τσίπουρο που φτιάξαμε, χορέψαμε, αγκαλιαστήκαμε, και γυρίσαμε πίσω. Δεν κάναμε τίποτα διαφορετικό απ' ό,τι θα κάνατε κι εσείς. Οι μέρες πέρασαν. Επιστρέψαμε στην καθημερινότητα. Σήμερα το ταξίδι στην Πρέσπα μοιάζει σαν ένα παραμύθι που αφήσαμε ανοιχτό. Χώνουμε μέσα το κεφάλι και παίρνουμε βαθιές εισπνοές. Επιστρέφουμε στην πραγματικότητα με χαμόγελο και ξανά από την αρχή.
Αυτό το παράθυρο θα το αφήσουμε ανοιχτό. Να μπαίνει καθάρια θετική ενέργεια να πάρετε κι εσείς μια "τζούρα". Γιατί μονάχα σαν ταξιδέψετε πολύ θα καταλάβετε ότι ο πλούτος που θα συσσωρεύσετε δεν θα έχει να κάνει με τις εικόνες και τα αξιοθέατα, αλλά με τους ανθρώπους που γνωρίσατε και θα γνωρίσετε. Ρίξτε μια ματιά στην αριστερή σελίδα και διαβάστε τα ονόματα. Όλοι αυτοί στέκονται στο ανοιχτό παράθυρο και περιμένουν... να 'ρθετε κι εσείς.

Γιάννης Ντρενογιάννης, Φλεβάρης 2007


Ο οδηγός αποτελείται από τα μέρη: "Πρέσπα", "Καστοριά", "Φλώρινα" και "Πέλλα", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Οικισμοί", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Πεζοπορία και μονοπάτια", "Πολιτισμός και τέχνες", "Δραστηριότητες", "Διαμονή", "Φαγητό-διασκέδαση".