Βιβλίο
Μεσσηνία
Τόπος, χρόνος, άνθρωποι

Πηνελόπη Ματσούκα
Φωτογράφος: Γιάννης Γιαννέλος
Φωτογράφος: Πηνελόπη Ματσούκα
Φωτογράφος: κ.ά.
Αθήνα
Μίλητος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 365
Σχήμα: 25χ34
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8460-98-0
Σημειώσεις: Κυκλοφορεί σε πολυτελή συσκευασία μαζί με το βιβλίο "Μεσσηνία: Τόπος, χρόνος, άνθρωποι" (ISBN: 960-8460-97-3) στην τιμή των 180 €.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 183.44€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 11-12-2007)
Περίληψη:

[...] Ο ανά χείρας τόμος ξεκινά με τη γεωγραφία του νομού Μεσσηνίας, προκειμένου να εξοικειώσει τον αναγνώστη με το φυσικό σκηνικό όπως τα βουνά, τα ποτάμια, τις πεδιάδες, τους υγρότοπους, τις ακτές και τα νησιά του, αλλά και με την πλούσια άγρια ζωή του -πουλιά, ερπετά, έντομα. Και το κεφάλαιο κλείνει με μια συζήτηση για την εξέλιξη της κατοίκησης στις τελευταίες δεκαετίες.

Το οδοιπορικό διατρέχει χωριστά κάθε επαρχία του νομού, όπου εικόνες και κείμενα περιδιαβαίνουν τους οικισμούς, σταθμεύοντας σε σημαντικά μνημεία και ιστορικούς τόπους, αλλά και σε αγροτικά τοπία και δραστηριότητες της καθημερινής ζωής, και, τέλος, σε κάποια αντιπροσωπευτικά πρόσωπα.
Με το βιβλίο αυτό ανακαλύπτουμε ξανά τη Μεσσηνία. Η φωτογράφηση από ψηλά δίνει μια πρωτόγνωρη αίσθηση του χώρου. Τόποι γνωστοί προκαλούν έκπληξη. Βουνά, πεδιάδες, ακτές, οικισμοί, κάστρα και άλλα μνημεία ξεδιπλώνουν τα σχήματα τους και αποκαλύπτουν τη δύναμη τους. Τις αεροφωτογραφίες συνοδεύουν και εικόνες που εστιάζουν στις λεπτομέρειες της φύσης, αναδεικνύοντας και αυτές με τη σειρά τους έναν πολύτιμο θησαυρό, τον οποίο όλοι έχουμε ευθύνη και χρέος να διαφυλάξουμε.

(από το σημείωμα του εκδότη)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Μαρία ΑδαμοπούλουΤο Σαράντα Παλικάρια ήταν από τη... Μεσσηνία"Τα Νέα"411/8/2008
Αναστασία ΨαρράΓεγονότα που σφράγισαν την ιστορία της Μεσσηνίας"Απογευματινή"523/1/2008