Βιβλίο
Τα γυάλινα βιβλία των ονειροφάγων

Γκόρντον Ντάλκβιστ
Μεταφραστής: Αλέξανδρος Καλοφωλιάς
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 796
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1687-8
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The Glass Books of the Dream Eaters
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 13-12-2007)
Περίληψη:

Όλα αρχίζουν με μια σύντομη επιστολή. Ο Ρότζερ Μπάσκομπ πληροφορεί τη Σελέστ Τεμπλ ότι θα πρέπει να διαλύσουν τον αρραβώνα τους. Η Σελέστ, μια νεαρή άβγαλτη κοπέλα, είναι αποφασισμένη να ανακαλύψει γιατί την εγκαταλείπει τόσο απότομα και σκληρά ο αρραβωνιαστικός της. Ακολουθεί μεταμφιεσμένη τον αγαπημένο της σε μια μεγαλοπρεπή έπαυλη, όπου ανακαλύπτει έναν ολότελα γοητευτικό αλλά και τρομακτικό κόσμο, έναν κόσμο πέρα από κάθε προσδοκία, αλλά και μια συνωμοσία πέρα από κάθε φαντασία. Μια χούφτα διψασμένων ευγενών, πολιτικών και στρατιωτικών από διαφορετικά κράτη της Ευρώπης έχει ανακαλύψει μια περίεργη ουσία, η οποία μετατρέπει τους ανθρώπους σε άβουλα υποχείρια, και έχει εγκαταστήσει στην έπαυλη το κέντρο των επιχειρήσεών της.

Μια μοναδική περιπέτεια ξεκινάει, σε μια μυστηριώδη πόλη που ελάχιστοι άνθρωποι γνωρίζουν. Μία γυναίκα σε απόγνωση, ένας επαγγελματίας δολοφόνος και ένας γιατρός θα στοιχειώσουν τη μνήμη σας για πάντα, θα σας υπνωτίσουν και θα σας μεταφέρουν στον κόσμο των "Γυάλινων Βιβλίων των Ονειροφάγων".

Ένα μυθιστόρημα που πάλλεται από κίνδυνο, τρόμο και αισθησιασμό, ένα μεγαλειώδες έργο φαντασίας, ένα απολαυστικό ανάγνωσμα γεμάτο αγωνία, ένα σκοτεινό, ερωτικό αριστούργημα!

Κριτικές - Παρουσιάσεις: