Βιβλίο
Ο αινιγματικός κος Μίνως
Από τη φιλαρμονική της Πρέβεζας στην κορυφή της ελληνικής δισκογραφίας.

Παναγιώτης Κουνάδης
Αθήνα
Κατάρτι
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 537
Σχήμα: 31χ23
Δέσιμο: Πανόδετο
ISBN: 978-960-6671-17-3
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 61.15€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-12-2007)
Περίληψη:

"Ο Μάκης Μάτσας υπήρξε στη διαδικασία δημιουργίας αυτού του έργου η κύρια πηγή πληροφοριών γύρω από τη ζωή του Μίνου και με τις ολοζώντανες και αποκαλυπτικές διηγήσεις που μας μετέφερε κατόρθωσε να μας βάλει στην ατμόσφαιρα και το κλίμα της εποχής που έζησε ο Μίνως Μάτσας. Σπουδαίες διηγήσεις από την εποχή που ο ίδιος παιδάκι με κοντά παντελόνια παρακολουθούσε τις καθημερινές προσπάθειες του πατέρα του, με τη συνεχή παρουσία του στους θαλάμους ηχογραφήσεων, για την όσο δυνατόν τελειότερη παραγωγή των ελληνικών τραγουδιών."
(Παναγιώτης Κουνάδης)

"Με συγκίνηση θυμάμαι, πάντοτε, τον Μίνωα Μάτσα. Ήταν ένας γλυκομίλητος άνθρωπος, που δεν του άρεσε η προβολή και η επίδειξη. Σεμνός, αθόρυβος, έπιανε δουλειά στα γραφεία της εταιρείας, στην οδό Σταδίου, από πολύ νωρίς και είχε μερικούς συνεργάτες, για τους οποίους έδινε την ψυχή του. Τους εμπιστευόταν τυφλά, έπαιρνε τη γνώμη τους, τους διευκόλυνε, σε κάθε δύσκολη στιγμή τους".
(Λευτέρης Παπαδόπουλος)

"Παρ' ότι δεν είμαι ειδικός στα θέματα της λαϊκής μας μουσικής, ως δημοσιογράφος, πιστεύω πως διαθέτω τη δυνατότητα να επεξεργάζομαι στοιχεία και μαρτυρίες που παρέχονται με πληρότητα και αδιαμφισβήτητη αντικειμενικότητα από τον συγγραφέα του βιβλίου αυτού. Βάσει λοιπόν αυτών των μαρτυριών πρέπει να πω ότι με εντυπωσίασε η προσωπικότητα και ο ρόλος που διαδραμάτισε ο Μίνως Μάτσας, μέσω της δισκογραφίας, στην καταξίωση του ελληνικου τραγουδιού."
(Στάμος Ζούλας)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ζωή ΔημητρίουΗ ιστορία του ελληνικού τραγουδιού σε ένα όνομα"Πρώτο Θέμα"3/3/2013
Αναστασία ΚουκάΤο «Κυπαρίσσι» του τραγουδιού"Έθνος"2/3/2013
Δώρα ΑμαραντίδουΜουσικό ταξίδι στο χρόνο με οδηγό τον «αινιγματικό κο Μίνω»"Απογευματινή"2024/2/2008
Αναστασία ΚουκάΜυριζόταν το σουξέ από χιλιόμετρα"Έθνος"4621/2/2008
Δημήτρης ΧουλιαράκηςΜίνως"Το Βήμα"/ "Βιβλία"6717/2/2008