Βιβλίο
Ημερολόγιο 2008: Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα

Φωτογράφος: Τάκης Τλούπας
Υπεύθυνος Σειράς: Μηνάς Βιντιάδης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 113
Σχήμα: 28χ20
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ειδικές Εκδόσεις
Σημειώσεις: Εισαγωγικά κείμενα: Χριστίνα και Βάνια Τλούπα, Μωυσής και Ραχήλ Καπόν. Εκτύπωση, βιβλιοδεσία: Rotolito Lombarda. Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα" στις 22.12.2007. Χορηγός: Τράπεζα Πειραιώς.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Περίληψη:

Οι εκδόσεις Καπόν εξέδωσαν το 2005 το βιβλίο "Η Ελλάδα του Τάκη Τλούπα", αφιερωμένο στη ζωή και το έργο του μοναδικού αυτού Λαρισαίου φωτογράφου. Δύο καλοί του φίλοι και άριστοι γνώστες της δουλειάς του, ο δημοσιογράφος Αντώνης Καρκαγιάννης και ο αρχαιολόγος Γιώργος Χουρμουζιάδης, βοήθησαν στο να πραγματοποιηθεί η έκδοση αυτή. Με τα κείμενά τους και τις φωτογραφίες, αντιπροσωπευτικά δείγματα της δουλειάς του Τάκη Τλούπα, αναδεικνύεται το έργο του εξαίρετου αυτού καλλιτέχνη που υπηρέτησε τη φωτογραφία ως τέχνη δημιουργική. Οι εικόνες του Τλούπα είναι αποκαλυπτικές, γιατί φανερώνουν τις αλήθειες ενός κόσμου που εμείς οι άλλοι δεν έχουμε μάθει να βλέπουμε.

Οι φωτογραφίες του ημερολογίου που κρατάτε στα χέρια σας προέρχονται από την έκδοση αυτή, που προσπάθησε να προβάλλει τα οράματα και τα όνειρα του Τάκη Τλούπα και να κάνει ευρύτερα γνωστή τη δουλειά του. Δεν εξαντλεί, φυσικά, το πλούσιο αρχείο του, που με πολύ μεράκι, γνώση και μεγάλη ευαισθησία κατάφερε να διαφυλάξει στη Λάρισα η Βάνια Τλούπα, κόρη του φωτογράφου. [...]

(από το εισαγωγικό κείμενο των Μωυσή και Ραχήλ Καπόν, "Ο πλούτος ενός μεγάλου αρχείου")