Βιβλίο
Μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς

Επιμέλεια: Γιάννης Μπεχράκης
Επιμέλεια: Νατάσα Μπαστέα
Φωτογράφος: Γιάννης Μπεχράκης
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Peter Adams
Φωτογράφος: Yann Arthus - Bertrand
Φωτογράφος: Annie Belt
Φωτογράφος: Zohra Bensemra
Φωτογράφος: Tibor Bognar
Φωτογράφος: Patrick Durand
Φωτογράφος: Wolfgang Kaehler
Φωτογράφος: κ.ά.
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 144
Σχήμα: 25χ25
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6776-75-5
Τα Νέα· Πλανήτης/Γη· Οι Καλύτερες Φωτογραφίες του Κόσμου 2
Σημειώσεις: Δημοσιογραφική επιμέλεια, κείμενα: Νατάσα Μπαστέα. Copyright φωτογραφιών: 16 διεθνή πρακτορεία που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Apeiron Photos. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 14.12.2007.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 7.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-01-2008)
Περίληψη:

Η Ακρόπολη της Αθήνας φωτισμένη μοναδικά κάνει το ομορφότερο εξώφυλλο. Είναι μονάχα "δικό" μας αυτό το αριστούργημα ή του κόσμου ολόκληρου;

Είναι ένα από τα 17 ελληνικά μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που έχουν αναγνωριστεί από την Unesco και μόλις φέτος προστέθηκε σ' αυτά η παλιά πόλη της Κέρκυρας. Αισθανόμαστε εθνικά υπερήφανοι ή είναι βαριά η ευθύνη να τα διατηρήσουμε και να τα παραδώσουμε -μαζί με ακόμα περισσότερα- στις επόμενες γενιές;

Ακολουθούν δεκάδες σελίδες με την απίστευτη πολιτιστική, πολιτισμική, φυσική "κληρονομιά" του κόσμου που ζούμε. Κάθε μία από αυτές τις εικόνες είναι και μια υπόσχεση στον εαυτό μας για ένα μελλοντικό ταξίδι. Γιατί, όπως και να το κάνουμε, θα θέλαμε να τα δούμε όλα από κοντά, να νιώσουμε τη μοναδική αύρα των αιώνιων που πέρασαν και άφησαν πίσω τους αυτόν τον πλούτο. Μακάρι να προλάβουμε. Αυτή είναι η καλύτερη ευχή. Γυρίστε σελίδα -καλό ταξίδι!

Γιάννης Μπεχράκης
Γιάννης Ντρενογιάννης

Δεκέμβριος 2007

Για την έκδοση της σειράς συνεργάστηκαν τα διεθνή πρακτορεία: Reuters, Corbis, Magnum, Action Images, Rex Features, Bios Photos, Oxford Scientific/Photolibrary, Veer, Focus, Comma, Profimedia, AKG, Lebrecht, Alinari, Itar/Tass, που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Apeiron Photos. Επεξεργασία φωτογραφιών: Multimedia Α.Ε.