Βιβλίο
Κλέφτης αλόγων

Περ Πέτερσον
Μετάφραση: Σωτήριος Σουλιώτης
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 275
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1699-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: νορβηγικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Ut og stjæle hester
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 16.31€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-01-2008)
Περίληψη:

Ο πολυβραβευμένος Νορβηγός Περ Πέτερσον, στο μαγικό, συναρπαστικό μυθιστόρημά του Κλέφτης Αλόγων, αναφέρεται στην απόλαυση της μοναξιάς και τη μοναχικότητα που καμιά φορά επιβάλλουν οι προσωπικές τραγωδίες.
Ο ήρωας του μυθιστορήματος, ο Τροντ, που χήρεψε πρόσφατα, θέλει αποκλειστικά και μόνο ένα πράγμα: να είναι μόνος, γι' αυτό άλλωστε απομονώνεται σε μια φάρμα σε μια ακριτική περιοχή της Νορβηγίας και ακολουθεί κατά γράμμα την καθημερινή ρουτίνα συντήρησης του χώρου και επαφής με τη φύση και τα ζώα. Η απόλυτη ηρεμία όμως καταρρέει όταν εμφανίζεται στο κατώφλι του ο μοναδικός γείτονας, που είναι και παιδικός του φίλος. Το χτύπημα της πόρτας θα επαναφέρει μνήμες θαμμένες πάνω από πενήντα χρόνια, από το καλοκαίρι του 1948, όταν προσωπικές και παγκόσμιες τραγωδίες άλλαξαν για πάντα κάθε φιλική και οικογενειακή σχέση του Τροντ.
Μια αριστουργηματική γραφή από έναν από τους αρτιότερους σύγχρονους Ευρωπαίους συγγραφείς.

Το καλοκαiρι του 1948 ο Τροντ και ο πατέρας του μένουν σε μια καλύβα δίπλα σ' ένα ποτάμι κοντά στα σύνορα με τη Σουηδία. Ο Τροντ είναι δεκαπέντε χρονών. Οι εμπειρίες που θα βιώσει εκείνες τις βδομάδες θα αλλάξουν για πάντα τη ζωή του.
Το μυθιστόρημα "Κλέφτης αλόγων" είναι ένα βιβλίο-κόσμημα, γεμάτο εξυπνάδα, γοητεία και ρεαλισμό. Καταπιάνεται με ένα τραγικό και εξαιρετικά σοβαρό θέμα. Πρόκειται για ένα έργο ανείπωτης αξίας.