Βιβλίο
Το δικό μας θέατρο
14 μουσικοκινητικές παραστάσεις για τα Χριστούγεννα

Συλλογικό έργο
Κατερίνα Τζαβάρα
Κωνσταντίνος Δρόσος
Μαριάννα Κατρά
Γεωργία Λάττα
Σύνθεση: Λώρα Πετροπούλου
Σύνθεση: Ευριπίδης Μπέκος
Θεσσαλονίκη
Διάπλους
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 131
Σχήμα: 24χ24
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN Σετ 960-88821-5-Χ
Α/Α Τόμου: 2
Αριθμός Τόμων: 2
Σημειώσεις: Η τιμή αφορά το set των δύο τόμων. Ίδιο isbn (ISBN 960-88821-0-9, ISBN-13 978-960-88821-0-2) με τον τίτλο "Ιστορίες από την παράδοση και την λαογραφία". Πρόλογος: Μαρία Ζαφειροπούλου, αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 39.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-01-2008)
Περίληψη:

Η αισθητική αγωγή του παιδιού περνά μέσα από την προσέγγιση της τέχνης, γι' αυτό ένας από τους στόχους της εκπαιδευτικής διαδικασίας είναι η καλλιτεχνική έκφραση των παιδιών μέσω της Θεατρικής τέχνης. Αυτή οδηγεί το παιδί στο να δημιουργήσει με τρόπο ελεύθερο και αυθόρμητο το προσωπικό του καλλιτεχνικό κτιρήριο, που είναι πολύ σημαντικό για τη γενικότερη ανάπτυξή του.
Η συνύπαρξη σε μία θεατρική παράσταση της μουσικής και του χορού δίνουν ολοκληρωμένο το ζητούμενο αποτέλεσμα γιατί ως γνωστόν...
ο λόγος είναι η έκφραση της σκέψης,
η μουσική είναι η έκφραση της ψυχής,
η κίνηση είναι η έκφραση του σώματος.
Την αρμονική συνύπαρξη των παραπάνω τριών παραμέτρων διαπίστωσα διαβάζοντας αυτό το βιβλίο, το οποίο ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για μένα χάρη στην αρτιότητά του. Στις σελίδες του το θέατρο, η μουσική και ο χορός συνδέονται στενά και καταφέρνουν να παραμένουν συναρπασιτκές και ψυχαγωγικές.
Πιστεύω ότι είνια ένα αξιόλογο βοήθημα στην προσπάθεια κάθε εκπαιδευτικού να διοργανώσει μία πραγματικά ξεχωριστή γιορτή που θα μείνει αξέχαστη τόσο στα παιδιά, όσο και στο κοινό που θα την παρακολουθήσει.

Μαρία Ζαφειροπούλου
Αναπληρώτρια καθηγήτρια ψυχολογίας
Παιδαγωγικό τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης
Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Βόλος