Βιβλίο
Ο επιβήτορας

Σπεράντζα Βρανά
Αθήνα
Πορτοκάλι
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 181
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6664-24-3
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-01-2011)
Περίληψη:

Αν είσαι ένας... Αλέξης, δεν έχεις να ζηλέψεις τίποτα.
Αν δεν είσαι όμως, θα σε πιάσουν... κακίες.
Διάβασέ το λοιπόν, γιατί σίγουρα θα μάθεις... πολλά!

Όταν λέμε Σπεράντζα Βρανά εννοούμε μπουλούκια, 40 χρόνια επιθεωρηση, 64 ταινίες, 9 βιβλία και... πού είσαι ακόμα! Ανήμπορη πια να παίξει στο θέατρο, παίζει με τη ζωή και με τον εαυτό της. Είχε σκοπό να σταματήσει μετά την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου της, γιατί δε θεωρεί τον εαυτό της συγγραφέα. Όμως, λίγο πριν το ολοκληρώσει, της ήρθε η έμπνευση να γράψει ένα άλλο κι ένα άλλο κι ένα άλλο...

Η Σπεράντζα Βρανά δεν πρόλαβε να μορφωθεί με τον κλασικό τρόπο, αλλά όταν την ρωτάς τι γράμματα ξέρει, σου απαντάει: "Ξέρω πολλά. Και ξέρεις από πού τα έμαθα; Από τα νούμερα που έκανα στο θέατρο και στην επιθεώρηση σαράντα χρόνια τώρα και από τα βιβλία που έχω διαβάσει".

"Έκανα πόλεμο με το χάρο, τρώγοντας λαχανίδα χωρίς λάδι. Τον κέρδισα. Στη συνέχεια κατάφερα να κατακτήσω το μουσικό θέατρο, χωρίς να ξέρω ούτε τανγκό. Και όμως τα κατάφερα, χωρίς να κάνω το κέφι κανενός, πολεμούμενη κιόλας. Ο μεγάλος έρωτάς μου ήταν το θέατρο... και είναι ακόμα. Κάποτε γράφτηκε για μένα: Η γυναίκα με τη θεία κίνηση.
Και αν δε με χτυπούσε το αυτοκίνητο, θα έπαιζα ακόμα... Θα έπαιζα; Ή θα έλεγαν: "Τι το θέλει η παλιόγρια τώρα το θέατρο;"