Βιβλίο
Πόλεμος και ειρήνη

Επιμέλεια: Γιάννης Μπεχράκης
Επιμέλεια: Νατάσα Μπαστέα
Φωτογράφος: Γιάννης Μπεχράκης
Φωτογράφος: Lynsey Addario
Φωτογράφος: Werner Bischof
Φωτογράφος: Patrick Chauvel
Φωτογράφος: Raymond Depardon
Φωτογράφος: κ.ά.
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 144
Σχήμα: 25χ25
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6776-87-8
Τα Νέα· Πλανήτης/Γη· Οι Καλύτερες Φωτογραφίες του Κόσμου 7
Σημειώσεις: Δημοσιογραφική επιμέλεια, κείμενα: Νατάσα Μπαστέα. Copyright φωτογραφιών: 16 διεθνή πρακτορεία που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από την Apeiron Photos. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 18.1.2008.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 7.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-01-2008)
Περίληψη:

Όταν αντί για όπλα κουβαλάς μαζί σου φωτογραφικούς φακούς και κάνεις κανονική βουτιά στη φρίκη του πολέμου, δεν θέτεις μόνο τη ζωή σου σε κίνδυνο, αλλά δοκιμάζεις τα όρια της ευαισθησίας σου, της αντοχής σου, των αξιών σου και των αρχών σου ως ατόμου. Δεν υπάρχει ούτε ένας φωτογράφος σ' αυτό τον κόσμο που να χαίρεται όταν καλείται να περάσει στην πρώτη γραμμή ενός πολέμου. Γνωρίζει πολύ καλά πως αυτή είναι μια απίστευτα δύσκολη αποστολή, ότι χρειάζεται να διατηρήσει μια στοιχειώδη ισορροπία ανάμεσα στο "καλό" και το "κακό" και ότι το μεγαλύτερο "κακό", ανεξάρτητα από τα αντιμαχόμενα μέρη, είναι ο ίδιος ο πόλεμος.

Κάθε φωτογραφία από αυτές που διαλέξαμε για το λεύκωμα που κρατάτε στα χέρια σας πιστεύουμε ότι είναι ένας ύμνος στο υπέρτατο αγαθό της ειρήνης. Ένα δυνατό ξόρκι ώστε να σταματήσουν οι πόλεμοι και να γίνει ο πλανήτης Γη ομορφότερος από ποτέ.

Γιάννης Μπεχράκης
Γιάννης Ντρενογιάννης

Ιανουάριος 2008

Για την έκδοση της σειράς συνεργάστηκαν τα διεθνή πρακτορεία: Reuters, Corbis, Magnum, Action Images, Rex Features, Bios Photos, Oxford Scientific/Photolibrary, Veer, Focus, Comma, Profimedia, AKG, Lebrecht, Alinari, Itar/Tass, που αντιπροσωπεύονται στην Ελλάδα από τη�� Apeiron Photos. Επεξεργασία φωτογραφιών: Multimedia Α.Ε.