Βιβλίο
Το μυστικό της στοάς
Ιστορικό μυθιστόρημα

Γκονθάλο Χινέρ
Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 444
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-2416-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ισπανικά
Τίτλος πρωτοτύπου: El secreto de la logia
Ξένη Λογοτεχνία
Ονομασία Υποσειράς: Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία
Α/Α Βιβλίου στην Υποσειρά: 196
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-07-2012)
Περίληψη:

Έτος 1746. Έπαυλη του μαρκήσιου της Ενσενάδα.
Ένα μικρό κορίτσι γίνεται μάρτυρας της τρομακτικής δολοφονίας της μητέρας του και της σύλληψης του πατέρα του με την κατηγορία ότι ανήκει στη μασονία. Το τραγικό συμβάν που θα σημαδέψει τη ζωή της νεαρής Μπεατρίθ Ροσιλιόν λαμβάνει χώρα στην Ισπανία επί βασιλείας Φερδινάνδου ΣΤ΄, στης οποίας τον πολιτικό και κοινωνικό ιστό προσπαθούν να εισχωρήσουν οι ελευθεροτέκτονες. Ενώ οι ιθύνοντες έχουν το βλέμμα στραμμένο στις δραστηριότητες της κλειστής αυτής οργάνωσης, μια σειρά από ανατριχιαστικά εγκλήματα βάφουν με αίμα τους δρόμους της Μαδρίτης.

Ποιο μυστήριο πρέπει να εξιχνιάσει ο Χοακίν Τρέβελεθ, ο δικαστής της Αυλής, για να ανακαλύψει την αλήθεια που κρύβεται πίσω από καθεμιά από τις δολοφονίες; Ποιο πρωτόγονο, φοβερό μυστικό ταράζει την ψυχή του δολοφόνου;

Ο Γκονθάλο Χινέρ, που κέρδισε τους λάτρεις του ιστορικού μυθιστορήματος ανά τον κόσμο με την "Τέταρτη διαθήκη", επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη χάρη στην αποκαλυπτική ιστορική έρευνα και τη συναρπαστική αφήγηση.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χρήστος ΣιάφκοςΛίγη Ιστορία, πολλή φαντασία..."Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"3512810/8/2008