Βιβλίο
Χριστιανική Βοιωτία

Ιερώνυμος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας
Λιβαδειά
Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2005
σ. 463
Σχήμα: 32χ24
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
Α/Α Τόμου: 1
Σημειώσεις: Copyright: "Έκδοση Κέντρου Αρχαιολογικών, Ιστορικών και Θεολογικών Μελετών", Λιβαδειά.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 71.33€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-02-2008)
Περίληψη:

Όπως γράφει στον πρόλογο του πολυτελούς Λευκώματος ο συγγραφέας του έργου Σεβασμιώτατος κ. Ιερώνυμος: "Οδοιπορώντας χρόνους πολλούς στα δύσβατα μονοπάτια της ποιμαντικής συνάντησα τα δείγματα αυτά, σφραγισμένα από τον χρόνο, τους πολέμους, τις λεηλασίες, αλλά και την άγνοια και την ανθρώπινη απληστία. Άγγιξαν την ψυχή μου και γέννησαν την διακαή επιθυμία να μην εγκαταλειφθούν πλέον στη φθορά του χρόνου και της αδιαφορίας. Οι λίγες ώρες ανάπαυλας αφιερώθηκαν στην επισήμανση, την καταγραφή, τη φωτογράφηση, τη στερέωση, τη συντήρηση, με την ελπίδα να γίνουν κτήμα όλων και κυρίως να αποκαλυφθεί η λειτουργία τους ως γνήσιου καρπού της πίστης και του βιώματος των προγόνων μας. Δεν πρόκειται βεβαίως για μία προβολή εκμετάλλευσης ενός ιστορικού θησαυρού, αλλά για την επανεξέταση της λειτουργικής ζωής, που συναντά το γνήσιο ήθος και ύφος της στο πέρασμα των αιώνων"...

"Ο σκοπός λοιπόν της έκδοσης αυτής δεν είναι οι ειδικές επιστημονικές αναλύσεις ή οι λεπτομερείς ιστορικές αναφορές και οι τυχόν επιρροές ιδεολογικών ρευμάτων και σχολών, αλλά η συνειδητοποίηση του χρέους προς το παρελθόν και της ευθύνης προς το μέλλον εκ μέρους των Βοιωτών και μάλιστα εκείνων που είναι επιφορτισμένοι με την εκκλησιαστική ή άλλης μορφής διακονία.

Το υλικό που παρατίθεται χωρίζεται σε τρεις περιόδους και ως εκ τούτου θα παρουσιασθεί σε τρεις τόμους. Ο ανά χείρας πρώτος τόμος αναφέρεται στη χρονική περίοδο από την εμφάνιση του Χριστιανισμού στη Βοιωτία μέχρι την αποφράδα ημέρα της αλώσεως της Κωνσταντινουπόλεως. Ο δεύτερος τόμος θα καλύψει την περίοδο της Τουρκοκρατίας (1460-1821) και ο τρίτος την μετέπειτα εποχή ως τις ημέρες μας".

Κριτικές - Παρουσιάσεις: