Βιβλίο
Sweeney Todd, ο φονικός κουρέας της Οδού Φλητ
ή Το μαργαριταρένιο περιδέραιο

Τόμας Πρέκετ Πρεστ (Τσαρλς Ντίκενς;)
Μετάφραση: Γιώργος Μπλάνας
Αθήνα
Ερατώ
Αριθμός Έκδοσης: 2
2008
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 2006
σ. 187
Σχήμα: 17χ13
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-229-209-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: The String of Pearls, or Passages from the Life of Sweeney Todd
Σημειώσεις: με τίτλο: "Το μαργαριταρένιο περιδέραιο, ή, Βίος και πολιτεία του διαβολικού κουρέα Σουώνυ Τοντ". Εικονογράφηση ανωνύμου χαράκτη, 1865. Επίλογος: Γιώργος Μπλάνας.
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 12.78€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-02-2008)
Περίληψη:

Ο διαβολικός κουρέας Σουώνυ Τοντ που δολοφονεί με τον πιο απεχθή τρόπο και ληστεύει τους πελάτες του, αναδείχθηκε ως ο βασιλιάς της φρίκης, του εγκλήματος και του μυστηρίου, στον χώρο της μαύρης λαϊκής λογοτεχνίας του 19ου αιώνα. Πρόκειται για μια εξαιρετική, αιματηρή ιστορία φρίκης, μα και συνάμα για μια πολύ τρυφερή, ερωτική ελεγεία, δοσμένη με έναν μοναδικά αριστοτεχνικό τρόπο από την πένα του Τόμας Πρέκετ Πρεστ! Και όμως δεν είναι μόνο αυτό! Ο μυστηριώδης συγγραφέας του βιβλίου αυτού, σαν ένας "άλλος" Κάρολος Ντίκενς κατάφερε να δημιουργήσει ταυτόχρονα και μια αιχμηρή αλληγορία, καταγγελία για την αθλιότητα της αγγλικής κοινωνίας.

Ο φονικός κουρέας λοιπόν, Σουώνυ Τοντ, μεταφέρεται για άλλη μια φορά στην οθόνη σε σκηνοθεσία του Τιμ Μπάρτον και σενάριο του Τζον Λόγκαν, με τον Τζόνυ Ντεπ στον ρόλο του Σουώνυ Τοντ και την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ και τον Άλαν Ρίκμαν σε πρωταγωνιστικούς ρόλους.