Βιβλίο
Η κατασκευή μιας ταινίας

Frédéric Strauss
Anne Huet
Μεταφραστής: Μαρία Γαβαλά
Υπεύθυνος Σειράς: Εύα Στεφανή
Αθήνα
Εκδόσεις Πατάκη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 101
Σχήμα: 19χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-16-2523-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Faire un film
Κινηματογραφικές Σπουδές: Τετράδια Κινηματογράφου
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-03-2010)
Περίληψη:

Aυτό το βιβλίο παρουσιάζει τον τρόπο με τον οποίο κατασκευάζεται μια ταινία, προσεγγίζοντας το θέμα με τη μεγαλύτερη αντικειμενικότητα.

Οι ποικίλες πρακτικές επεξηγούνται εδώ με συντομία: στον τομέα της τεχνικής, στην επαγγελματική αυστηρότητα, στην εκτέλεση των ίδιων πάντα καθηκόντων, μια προσωπική ευαισθησία μπαίνει σε λειτουργία στους κόλπους μιας ομαδικής ανθρώπινης περιπέτειας. Το κείμενο εμπλουτίζεται με τον λόγο πολλών σπουδαίων σκηνοθετών -ιδιαιτέρως των Francois Truffaut, David Lynch και Pedro Almodovar. Εικονογραφείται με φωτογραφίες ταινιών, οι οποίες έχουν σαν θέμα τους μια ταινία που γυρίζεται. Μια φιλμογραφία αυτού του τελείως ξεχωριστού είδους, "Ο κινηματογράφος μέσα στον κινηματογράφο", συμπληρώνει το έργο.

Οι συγγραφείς έχουν σκηνοθετήσει από μία ταινία μικρού μήκους ο καθένας, πράγμα που βοηθά το κείμενό τους να γίνεται περισσότερο συγκεκριμένο. Έτσι, στους νέους ανθρώπους που θα 'θελαν να περάσουν στη δράση δίνεται η δυνατότητα να μοιραστούν την εμπειρία των συγγραφέων.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Άντυ ΔημοπούλουΗ κατασκευή μιας ταινίας"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"54627/3/2009
Τάσος ΡέτζιοςΟι σελίδες του σινεμά"Αγγελιοφόρος"2829/3/2008