Βιβλίο
Η προίκα

Άντον Τσέχωφ
Μετάφραση: Κ. Σ. Κοκόλης
Εικονογράφηση: Μαρία Τσαμαδιά
Αθήνα
Μαΐστρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 212
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-8252-61-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: ρωσικά
Παγκόσμια Πεζογραφία
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.12€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 18-02-2008)
Περίληψη:

Μοναδικά διηγήματα με υπόγειο χιούμορ, καυστική επιστημονική παρατηρητικότητα και τρυφερότητα. Οι άνθρωποι δυσκολεύονται να συνεννοηθούν και οι πόθοι τους μένουν εκκρεμείς...
Η ρωσική κουλτούρα στο απόγειό της με τη φημισμένη δεξιοτεχνία του Τσέχωφ.

Ο σπουδαιότερος ίσως σύγχρονος διηγηματογράφος και λαμπρός εκπρόσωπος της ρωσικής ρεαλιστικής σχολής του ύστερου 19ου αι., είναι περισσότερο γνωστός για τα θεατρικά του έργα.
Συνειδητοποιώντας το συγγραφικό του ταλέντο περιόρισε την ποσότητα προς όφελος της ποιότητας, και μας έδωσε τα ώριμα διηγήματά του, πολλά εκ των οποίων περιλαμβάνονται στην παρούσα συλλογή. Ανολοκλήρωτοι πόθοι, μια απόχρωση θλίψης, η ρουτίνα της καθημερινότητας και η αδυναμία κατανόησης μεταξύ των ανθρώπων είναι τα προσφιλή θέματά του. Όμως με το γνωστό υπόγειο χιούμορ του ισορροπεί και τις πιο τραγικές του φιγούρες, ενώ μια ψυχρή παρατηρητικότητα απαλύνει το επίσης πλούσιο συναίσθημα. Στα έργα του ο Τσέχωφ συνήθως δεν αφηγε��ται μια ολόκληρη ιστορία, αλλά όψεις μιας ημιτελούς και ρευστής πραγματικότητας. Ιδιαίτερη χάρη έχει ο υπαινικτικός και σχεδόν εμπρεσιονιστικός χαρακτήρας του έργου του, που τον φέρνει πιο κοντά στον σύγχρονο τρόπο γραφής.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιώργος ΒαϊλάκηςΟι ασθένειες της ψυχήςΠεριοδικό "Highlights"3458Μάιος-Ιούνιος 2008
Γιώργος ΒαϊλάκηςΕξερεύνηση στον κόσμο του Τσέχωφ"Ημερησία"4424/4/2008