Βιβλίο
Σεξουαλικότητα και κοινωνία
Σύγχρονες προσεγγίσεις

Gargi Bhattacharyya
Μεταφραστής: Πάρης Μπουρλάκης
Υπεύθυνος Σειράς: Μιχάλης Σπουρδαλάκης
Αθήνα
Σαββάλας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 312
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-423-065-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Sexuality and Society: An Introduction
Κοινωνικές Επιστήμες
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 30-04-2013)
Περίληψη:

Από τις πρώιμες συζητήσεις για τη σεξουαλικότητα, τη Φουκοϊκή παρέμβαση για τους μηχανισμούς του εαυτού και την κριτική της Τζούντιθ Μπάτλερ για τη λειτουργία της ταυτότητας έγινε φανερό ότι η σεξουαλικότητα όχι μόνο επηρεάζει κοινωνικές δομές και συμπεριφορές αλλά ταυτόχρονα καθορίζεται από αυτές.

Το βιβλίο με απλό και σαφή τρόπο ξεναγεί τους αναγνώστες σε όλες τις πτυχές αυτού του προβληματισμού. Πώς βιώνεται λοιπόν η σεξουαλικότητα από τη σύγχρονη κοινωνία; Οι κοινωνικοί προσδιορισμοί της ετεροφυλοφιλίας, τα ζητήματα της ιστορικής εξέλιξης της "ερωτοπραξίας", ο ρόλος του κράτους, της οικονομίας αλλά και της συγκρότησης και της λειτουργίας των ταυτοτήτων, οι αναπαραστάσεις και οι χώροι της σεξουαλικότητας και τέλος η σημασία του "άγριου έρωτα" αποτελούν τα κύρια ζητήματα που συνθέτουν τον βασικό κορμό αυτού του βιβλίου.

Με αυτό τον τρόπο η συγγραφέας μελετά τη σεξουαλικότητα στο πλαίσιο των πλέον σύγχρονων συζητήσεων για το φύλο, την ιδιότητα του πολίτη, την κοινότητα, την ηλικία, τη σεξουαλική αγωγή, την πορνογραφία κ.ά.