Βιβλίο
4 x 4: 30 διαδομές σε όλη την Ελλάδα
Αναλυτικοί χάρτες· αξιοθέατα· διαμονή - φαγητό

Συλλογικό έργο
Γιάννης Ντρενογιάννης
Κώστας Κατσιγιάννης
Γιώργος Φραντζεσκάκης
Λεωνίδας Τηνιακός
Όλγα Χαραμή
Λεωνίδας Κονδύλης
Άγγελος Σινάνης
Δημήτρης Βαραλής
Βάλυ Βαϊμάκη
Νίκος Ντάγκας
Αφροδίτη Φούντα
Μήτσος Ν. Μανιάτης
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Όλγα Χαραμή
Επιμέλεια: Μάριος Θεοδωρακάκης
Επιμέλεια: Γιώργος Μπάλγκας
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Φωτογράφος: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Γιώργος Δέτσης
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Άγγελος Σινάνης
Φωτογράφος: Μιχάλης Πόρναλης
Φωτογράφος: Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Λεωνίδας Τηνιακός
Φωτογράφος: Αλέξης Ζουμπούλογλου
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Alter - Ego ΜΜΕ Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 22
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα - Σαββατοκύριακο" στις 5.4.2008. Χορηγός: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 07-04-2008)
Περίληψη:

Όπου πατάει ρόδα... δεν φυτρώνει χορτάρι! Θα το δείτε γραμμένο ξανά μέσα στις σελίδες που ακολουθούν. Το επαναλαμβάνουμε για να μην το ξεχάσει κανείς. Γιατί στην Ελλάδα η οδήγηση οχήματος 4x4, SUV, pickup, τζιπ, αγροτικού -πείτε το όπως θέλετε- για κάποιο περίεργο λόγο έχει συνδεθεί με την ασυδοσία, εντός και εκτός δρόμου. Τα μάτια μας έχουν δει πολλά. [...] Είναι ντροπή! Από την άλλη, δεν είναι καθόλου ντροπή να ακολουθείς μια ορεινή διαδρομή σε πατημένο δασικό δρόμο και να απολαμβάνεις με όλες σου τις αισθήσεις το τοπίο. Να κάνεις πολλές στάσεις για να περπατήσεις, να πιεις νερό, να ανακαλύψεις οικισμούς που δεν τους έχει κανένας χάρτης, να μιλήσεις με ανθρώπους που θα συναντήσεις, να χαρείς τη ζωή. Με αυτό το σκεπτικό επιλέξαμε τις 30 διαδρομές (ανάμεσα από 200 και πλέον που έχουμε καταγράψει τα τελευταία χρόνια) σε όλη την Ελλάδα. Πολλές από αυτές παρουσιάζονται για πρώτη φορά και όλες είναι βατές και εύκολες (κάποιες και για συμβατικά αυτοκίνητα!) από τα τέλη της άνοιξης έως και τις αρχές του χειμώνα. Μπορείτε με ασφάλεια να τις ακολουθήσετε και είμαστε βέβαιοι πως θα ζήσετε ανεπανάληπτες στιγμές, γνωρίζοντας κομμάτια μιας άγνωστης αλλά αυθεντικής Ελλάδας.

Και ακόμα μια παράκληση: στο αυτοκίνμητό σας βάλτε μια θέση για την ευαισθησία απέναντι στον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας. Γνωρίζουμε καλά ότι μπορείτε. Σε αυτό τον τόπο είμαστε επισκέπτες και όχι κατακτητές. Καλό σας ταξίδι.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Απρίλιος 2008

Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Συμβουλές", "Διάσχιση"/"Θράκη", "Μακεδονία", "Ήπειρος", "Θεσσαλία", "Στερεά Ελλάδα", "Πελοπόννησος", "Κρήτη", κάτω από τα οποία αναπτύσσονται οι προτεινόμενες διαδρομές.