Βιβλίο
Παρέμβαση στην κρίση
Επείγοντα ψυχολογικά προβλήματα
Crisis Intervention

Επιμέλεια: Ορέστης Γιωτάκος
Συλλογικό έργο
Έλενα Καμπισοπούλου
Νίκη Ζαφειροπούλου
Σοφία Ροκκά
Νατάσα Πιπεροπούλου
Ορέστης Γιωτάκος
Θεώνη Τριανταφύλλου
Νίκος Αμβρόσιος
Άγγελος Καφές
Γιάννης Τσισκάκης
Μαριάννα Περδικάρη
Ελένη Παπαδομαρκάκη
Χρύσα Λεχουρίτη
Καλλιόπη Κάτρη
Γιώργος Στεφανόπουλος
Ιωάννα Παπακίτσου
Όλγα Θεμελή
Κώστας Κοσμάτος
Αθήνα
Αρχιπέλαγος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 400
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7911-58-2
Περιέχει Βιβλιογραφία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 20.39€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-04-2008)
Περίληψη:

Το βιβλίο "Παρέμβαση στην κρίση" που επιμελήθηκε ο διακεκριμένος ψυχίατρος Ορέστης Γιωτάκος, καλύπτει ένα σημαντικό κενό στην ελληνική ψυχιατρική βιβλιογραφία.

Τα βιβλία που έχουν μέχρι τώρα εκδοθεί επικεντρώνονται κυρίως σε θεματολογία περιγραφική και θεραπευτική, διαφέροντας μεταξύ τους κυρίως ως προς τη θεωρητική προσέγγιση. Το βιβλίο του κ. Γιωτάκου, όμως, κάνει μια διαφορετική τομή. Απομακρύνεται από τη στατικότητα της περιγραφής και προσεγγίζει το ψυχιατρικό περιστατικό από σκοπιά πιο δυναμική (όχι αναγκαστικά ψυχο-δυναμική), πιο
πρακτική και πιο προσαρμοσμένη στις εκάστοτε ανάγκες. Έτσι, στη θεματολογία του βιβλίου περιλαμβάνεται ένα ευρύτατο φάσμα θεμάτων, από τις υπηρεσίες τηλεφωνικής βοήθειας, τις ψυχοδραστικές ουσίες και την επαγγελματική εξουθένωση μέχρι την ομηρία, την μετατραυματική διαταραχή και την σεξουαλική βία.

Κοινή συνισταμένη σε όλες αυτές τις φαινομενικά ετερόκλητες καταστάσεις είναι η κρίση, μια λέξη - σήμα που δηλώνει τον κίνδυνο, την αμεσότητα, το επείγον (ένα κόκκινο φως που αναβοσβήνει) και παραπέμπει στην ανάγκη εγρήγορσης και κάποιας δράσης που θα ακυρώσει την κρίση ή θα αμβλύνει τις επιπτώσεις της. Αυτή είναι η παρέμβαση στη κρίση.

(Καθηγητής Γεώργιος Χριστοδούλου, Επίτιμος Πρόεδρος της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρίας)