Βιβλίο
Wagner: Tristan und Isolde, 1865
Χορωδία του Covent Garden και Philarmonia Orchestra: Διευθυντής ορχήστας Wilhelm Furtwängler: Ηχογράφηση σε στούντιο, 1952: Νέα ηχητική επεξεργασία (Remastering) Paul Baily (Testament) 2006
Τριστάνος και Ιζόλδη

Συλλογικό έργο
Richard Wagner
Fernando Fraga
Blas Matamoro
Miguel Ángel González Barrio
Μετάφραση: Αλέξανδρος Ίσαρης
Μετάφραση: Γιάννης Σιδέρης
Επιμέλεια: Νίκος Δεληβοριάς
Σύνθεση: Richard Wagner
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 107
Σχήμα: 26χ15
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6731-36-5
Γλώσσα πρωτοτύπου: γερμανικά
Το Βήμα· Τέχνη· Όπερα Τέσσερις Αιώνες 5
Σημειώσεις: Copyright: Prisa Innova S.L., Μαδρίτη. Περιέχει το λιμπρέτο του Richard Wagner, στο γερμανικό πρωτότυπο και σε μετάφραση του Αλέξανδρου Ίσαρη. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 12.10.2007.
Περιέχει: 4 CD
Εξαντλημένο
Τιμή: 9.95€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 21-04-2008)
Περίληψη:

Η ηχογράφηση που σας προτείνουμε θεωρείται θρυλική: η όπερα "Tristan und Isolde" "ανήκει" δικαιωματικά στον Wilhelm Furtwangler. Μόνο αυτός μοιάζει να κατέχει το κλειδί της μεταφυσικής ερμηνείας του έργου. Συλλαμβάνει στο βάθος του το δράμα ενός έρωτα ανεκπλήρωτου, ενός πόθου για απόλυτη ένωση, καταδικασμένη να πραγματοποιηθεί μόνο μετά θάνατον. Ο τρόπος που διευθύνει χαρακτηρίζεται από συναισθηματική ένταση που συνεχώς κλιμακώνεται, μέχρις ότου επιτευχθεί το βαγκνερικό ιδεώδες της απεριόριστης μελωδίας. Η μουσική, όπως και η καρδιά, συνεχίζει να πάλλεται ακόμη και στις πιο μεγάλες σιωπές.

Ο συνοδευτικός τόμος του μουσικού έργου, περιέχει τα κείμενα:
- Fernando Fraga και Blas Matamoro: "Ιστορία της όπερας: ο Mozart και η opera seria" (μτφρ. Γ. Σιδέρης)
- Miguel Angel Gonzalez Barrio: "Μελέτη και σύνοψη: "Τριστάνος και Ιζόλδη": πάθος και μελωδία δίχως όρια" (μτφρ. Γ. Σιδέρης)
- Το λιμπρέτο του Richard Wagner στο γερμανικό πρωτότυπο και σε μετάφραση του Αλέξανδρου Ίσαρη και επιμέλεια του Νίκου Δεληβοριά