Βιβλίο
Madame Terror

Jan Guillou
Μετάφραση: Γρηγόρης Κονδύλης
Αθήνα
Ορφέας
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 558
Σχήμα: 20χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6751-10-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: σουηδικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Madame Terror
Σκανδιναβική Λογοτεχνία: Πολιτικό Θρίλερ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 21.91€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 22-04-2008)
Περίληψη:

Όταν το ρωσικό υποβρύχιο Κουρσκ χάθηκε στη Θάλασσα του Μπάρεντς, λόγω αμερικανικού λάθους, έγινε σαφές σε όλες τις υπηρεσίες κατασκοπείας του κόσμου ότι η Ρωσία είχε αναπτύξει μια ανώτερη τεχνολογία στον τομέα των υποβρυχίων.

Η Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (P.L.O.) καταφέρνει να αποκτήσει πρόσβαση στην προηγμένη τεχνολογία ρωσικών υποβρυχίων η οποία, για πρώτη φορά, δίνει το πάνω χέρι στον αγώνα της, αλλάζοντας για πάντα την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Η αποστολή για την πραγματοποίηση της τρομοκρατικής ενέργειας όλων των εποχών κατά του ισραηλινού στόχου της Χάιφας, ανατίθεται στην ταξίαρχο Μούνα αλ Χουσεϊνί και κυβερνήτης του υπερυποβρυχίου U1-Jerousalem αναλαμβάνει ο αντιναύαρχος Καρλ Γκούσταβ Γκίλμπερτ Χάμιλτον.

Οι κύριοι αντίπαλοι στον πολιτικό αγώνα που ακολούθυησε ήταν δύο μοναδικές σε όλα τους γυναίκες: η ταξίαρχος Μούνα αλ Χουσεϊνί και η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις.

Έγιναν φίλες μια για πάντα. Όπως και εχθροί.

"Αυτό το μυθιστόρημα είναι ένα μεγάλο κατόρθωμα του Γιαν Γκιγιού. Ένα από τα καλύτερα βιβλία που έγραψε ποτέ. Ελάχιστοι συγγραφείς έχουν την ικανότητα να χαρακτηρίζουν με τέτοια ειρωνική διαύγεια τον κόσμο όπως είναι. Το "Madame Terror" είναι η οξυδερκής ιστορία μιας ιλιγγιώδους τρομοκρατικής επίθεσης, η οποία αλλάζει την παγκόσμια ισορροπία δυνάμεων. Ο Γιαν Γκιγιού ξέρει για τη πράγμα μιλάει και έχει το κουράγιο να το πει!"

(Χένινγκ Μάνκελ)

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΑστυνομικά"Το Ποντίκι"/ "Βιβλιοπόντικας"83323/10/2008
Γρηγόρης Ν. ΚονδύληςJan Guillou, ο μετρ του πολιτικού θρίλερΠεριοδικό "Index"21Απρίλιος 2008