Βιβλίο
Τα μυστικά της σοκολάτας

Στέλιος Παρλιάρος
Επιμέλεια: Βασίλης Μηνακάκης
Επιμέλεια: Αλίκη Σαλίμπα
Φωτογράφος: Άλκης Καλούδης
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
Ημερομηνία Αναμενόμενης Έκδοσης: 2008
σ. 157
Σχήμα: 24χ20
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6782-23-7
Βιβλιοθήκη Γεύσης: Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας 7
Σημειώσεις: Επιμέλεια συνταγών: Καλλιόπη Πατέρα, Άγγελος Ρέντουλας. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 25.4.2008.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-06-2011)
Περίληψη:

61 γλυκές και λαχταριστές προτάσεις γεμάτες σοκολάτα με την υπογραφή του Στέλιου Παρλιάρου.

"Αν τα γλυκά είναι πάθος, τότε η σοκολάτα για μένα είναι μαύρη μαγεία. Γλυκιά ή πικρή, μαύρη ή λευκή, σε πλάκα ή σε σοκολατάκι, γεμιστή με αμύγδαλο ή φουντούκι, κρέμα ή λικέρ, σε τρούφα, η σοκολάτα είχε και θα έχει πάντα τους θαυμαστές της. Για μένα όμως η σοκολάτα είναι μία... η μαύρη και πικρή. Αυτή η πίκρα που λιώνει στο στόμα και στο τέλος αφήνει μια γλυκιά αίσθηση.

Όταν κόβω τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια για να τη λιώσω, όταν την απλώνω πάνω στο μάρμαρο για να τη στρώσω και βλέπω τις κινήσεις της, να αλλάζει υπόσταση, από υγρή σε στερεή μορφή, να αναδύει το άρωμά της και να καταβροχθίζει τα καραμελωμένα φουντούκια, μαγεύομαι. Όταν ρίχνω καυτή κρέμα μέσα στη σοκολάτα, ανακατεύοντας, η κρέμα παίρνει τη δύναμη της σοκολάτας και το λευκό γίνεται μαύρο.

Αυτό για μένα είναι η μαύρη μαγεία της σοκολάτας."

Στέλιος Παρλιάρος