Βιβλίο
Μεσόγειος: Τα γλυκά της γειτονιάς μας

Στέλιος Παρλιάρος
Επιμέλεια: Βασίλης Μηνακάκης
Επιμέλεια: Αλίκη Σαλίμπα
Φωτογράφος: Άλκης Καλούδης
Αθήνα
Η Καθημερινή
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 157
Σχήμα: 24χ20
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6782-24-4
Βιβλιοθήκη Γεύσης: Μαθήματα Γλυκιάς Αλχημείας 8
Σημειώσεις: Επιμέλεια συνταγών: Καλλιόπη Πατέρα, Άγγελος Ρέντουλας. Ημερομηνία 1ης κυκλοφορίας: 2.5.2008.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 7.90€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-06-2011)
Περίληψη:

"Τα γλυκά της Μεσογείου" αποκαλύπτουν στους λάτρεις των γλυκών, αλλά και σε εκείνους που κρύβουν γι' αυτά μια ένοχη συμπάθεια, γεύσεις βασισμένες σε μεσογειακά προϊόντα, αλλά και σε ελληνικές πρώτες ύλες.

Ζαχαροπλαστικά μυστικά, γάλα και γιαούρτι, γεύσεις με φρούτα, τάρτες και πίτες, αρωματισμένες γεύσεις, μπισκότα και κέικ, μαρμελάδες και ζελέ, αρμονικά δεμένα μεταξύ τους, ανοίγουν ένα παράθυρο στον μαγικό κόσμο των γλυκισμάτων της Ελλάδας και της Μεσογείου.

Παρόλο που σπούδασα τα μυστικά της ζαχαροπλαστικής στη Γαλλία και στην Ελβετία, ποτέ δεν έφυγε από το νου μου η Μεσόγειος. Κάθε μέρα σκεφτόμουν τη χημεία των χρωμάτων και των αρωμάτων αυτής της εύκρατης ζώνης, όπου ο αέρας είναι λεπτός και τονίζει τη διαφάνεια των χρωμάτων που συνταιριάζουν με εκατοντάδες μυρωδικά. Έτσι, στις γεύσεις των γλυκών μου, προσπάθησα να περάσω τις αρμονικές αντιθέσεις και ισορροπίες που γεννιούνται από τον ήλιο, τη θάλασσα, τους κάμπους και τα βουνά της Μεσογείου, μέσα σ' ένα κλίμα κατά βάση ήπιο.

Στέλιος Παρλιάρος