Βιβλίο
Σύγχρονη πολιτική αφίσα
Αφίσες από πολιτικές νεολαίες στις συλλογές του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου

Συλλογικό έργο
Ελένη Αθανασίου
Ευθυμία Παπασπύρου
Δήμητρα Κουκίου - Μητροπούλου
Φίλιππος Μαζαράκης - Αινιάν
Νατάσα Καστρίτη
Επιμελητής: Ελένη Αθανασίου
Φωτογράφος: Βάνιας Ξύδας
Αθήνα
Εθνικό Κέντρο Βιβλίου
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 64
Σχήμα: 28χ23
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7894-38-0
Σημειώσεις: Κατάλογος έκθεσης που διοργάνωσε το ΕΚΕΒΙ, στο πλαίσιο της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, μεταξύ 29 Μαΐου - 1 Ιουνίου 2008. Πρόλογος: Κατρίν Βελισσάρη, διευθύντρια Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ). Σχεδιασμός καταλόγου: Σταύρος Κούλας. Οι αφίσες προέρχονται από το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 19-05-2008)
Περίληψη:

Η δημοσίευση τμήματος της εξαίρετης συλλογής του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου, με σύγχρονες πολιτικές αφίσες από πολιτικές νεολαίες, που διοργανώνει το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου στo πλαίσιo της 5ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, αποτελεί μοναδικό γεγονός, αφού βλέπει το φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά.

Οι εκατό και πλέον αφίσες που επελέγησαν, αφορούν επί το πλείστον διάφορες πολιτικές νεολαίες και αποτελούν άριστα δείγματα μιας εφαρμοσμένης γραφίστικης τέχνης με σκοπούς, σκοπιμότητες, στρατηγική και κέρδος που γεννήθηκε στη σύγχρονη, μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Οι πρώτες αφίσες στην Ευρώπη χρονολογούνται ήδη από την εποχή των συντεχνιών στην Αναγέννηση τον 15ο αι. όπου σε πρωτόγονη μορφή χάραξης σε πλάγιο ξύλο, τυπώνονται οι πρώτες διαφημίσεις για την προσέλκυση πελατών. [...]

Ελένη Αθανασίου, ιστορικός τέχνης