Βιβλίο
Λαμπηδών: Αφιέρωμα στη μνήμη της Ντούλας Μουρίκη

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Μαίρη Άσπρα - Βαρδαβάκη
Αντώνης Κ. Αντωνιάδης
Μαίρη Άσπρα - Βαρδαβάκη
Μυρτάλη Αχειμάστου - Ποταμιάνου
Elka Bakalova
Σωτήρης Βογιατζής
Γιώργος Δημητροκάλλης
Νικόλαος Β. Δρανδάκης
Έφη Φουντουλάκη
Μίλτος Γαρίδης
Nikolaos Gioles
Γιώργος Κακαβάς
Μάρω Καρδαμίτση - Αδάμη
Γιάννης Κίζης
Σωτήριος Κίσσας
κ.ά.
Αθήνα
Πανεπιστημιακές Εκδόσεις ΕΜΠ
Αριθμός Έκδοσης: 1
2003
σ. 454
Σχήμα: 30χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-254-632-1
ISBN Σετ 960-254-631-Χ
Α/Α Τόμου: 1
Αριθμός Τόμων: 1
Σημειώσεις: Πρόλογος: Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος, πρύτανης ΕΜΠ. Χαιρετισμός: Γεώργιος Γεράκης, πρόεδρος της Σχολής Αρχιτεκτόνων. Προεισαγωγικό σημείωμα: Διονύσης Α. Ζήβας. Εισαγωγικό σημείωμα: Μαίρη Ασπρά - Βαρδαβάκη.
Περιέχει Βιβλιογραφία
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 35.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 02-06-2008)
Περίληψη:

Είναι καύχημα για το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο η παρουσίαση αυτού του τόμου, που συνδυάζει ανεκτίμητο επιστημονικό περιεχόμενο, ιδιαίτερη ομορφιά και ενσωματώνει υψηλά και ευγενικά συναισθήματα.
Η έκδοση αφιερώνεται στη μνήμη της Ντούλας Μουρίκη, της πρώτης γυναίκας καθηγήτριας και Συγκλητικού στο πρώτο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο της χώρας μας. Της καθηγήτριας των Αρχιτεκτόνων που έχει πάρει τη θέση της στο πάνθεον των ταγών του κλάδου, όχι μόνο για τη λαμπρή επιστημονική της διαδρομή, που αναγνωρίστηκε εγχωρίως και διεθνώς με διακρίσεις και βραβεία, αλλά και για τη μέχρις εσχάτων αφιέρωση της ζωής της στη διδασκαλία, την έρευνα, την προβολή των κορυφαίων εκφράσεων της τέχνης και της διανόησης.
Η Ντούλα Μουρίκη ανήκει αναμφίβολα στη "φρουρά" εκείνη των δασκάλων μας που διέπλασαν άριστους μαθητές, μεταδίδοντας σε αυτούς πληθωρικά τη γνώση και την εμπειρία, καλλιεργώντας τα φυσικά τους χαρίσματα, εμφυτεύοντας κριτήρια για διαχρονικές αξίες, διαπαιδαγωγώντας τους με ήθος ακαδημαϊκό και αρετή.
Σ' αυτή τη μεγαλειώδη της προσπάθεια η Ντούλα Μουρίκη διέθετε ένα φυσικό σύμμαχο. Τον παραδειγματισμό που εξέπεμπε η ίδια η ζωή στο Πολυτεχνείο και στον Κόσμο, αποκαλύπτοντας ένα άτομο μαχητικό ως τα άκρα και προσηλωμένο στα όμορφα ιδανικά.
Η ιστορία της, το έργο της, η κληρονομιά της θα είναι πάντα κοντά μας, στο Πολυτεχνείο "ση ματωρός και κήρυκας" στην πορεία μας σε δύσκολους δρόμους.

Ανδρέας Γ. Ανδρεόπουλος
Πρύτανης ΕΜΠ