Βιβλίο
Η βιομηχανία του σεξ και του τηγανητού ψαριού
Μυθιστόρημα

Emmanuel Pierrat
Μετάφραση: Νατάσσα Χασιώτη
Αθήνα
Άγρα
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 172
Σχήμα: 21χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-325-631-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: L'industrie du sexe et du poisson pané
Κυκλοφορεί
Τιμή: 13.18€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-06-2008)
Περίληψη:

"Οι δίδυμες αδελφές τού εξέθεσαν το σχέδιό τους με παρρησία, ορίζοντας επακριβώς ότι φιλοδοξούσαν, όσο είναι δυνατόν, να μιμηθούν τα ψάρια, στα οποία απαντούν σχεδόν όλα τα είδη της σεξουαλικότητας.

[...] Ο ξάδελφός τους Γιαν σημείωσε αυτή την οδηγία, αν και στα δέκα χρόνια που είχε το sex-shop "Το Σόου της Βρετάνης" στο Παρίσι, το οποίο είχε τροφοδοτήσει στρατιά ολόκληρη πελατών από την Μπιγκουντέν, δεν είχε ποτέ του συναντήσει τέτοια φαντασίωση".

Κι αν οι αναγνώσεις του φετινού καλοκαιριού άρχιζαν με γέλιο; "Η βιομηχανία του σεξ και του τηγανητού ψαριού" είναι ένα μυθιστόρημα παντελώς μη πολιτικώς ορθό, ευτράπελο, ανατρεπτικό και πονηρό, γραμμένο από έναν λαμπρό Παρισινό δικηγόρο ειδικευμένο στα θέματα της πνευματικής ιδιοκτησίας και της λογοκρισίας, με πολλές σχετικές δημοσιεύσεις. Από την άλλη, ο Εμμανυέλ Πιερρά είναι επιμελητής σε εκδοτικούς οίκους δυσεύρετων ερωτογραφημάτων και συγγραφέας παράδοξων μυθιστορηματικών κωμωδιών.

Η Γκαέλ και η Γκουεναέλ, δίδυμες αδελφές από το Τριμπιντέκ, ένα μικρό παραθαλάσσιο χωριό της Βρετάνης, οι οποίες διακορεύτηκαν από συγγενείς στο οικογενειακό καΐκι που κληρονόμησαν, αποφασίζουν κάποια μέρα ότι δεν θα περάσουν τη ζωή τους φλερτάροντας άχαρους νέους στο τοπικό θαλασσινό φεστιβάλ και φεύγουν για το Παρίσι για να συναντήσουν τον ξάδερφό τους τον Γιάν, ο οποίος διατηρεί ένα σεξομάγαζο στην οδό Γκαιτέ, ειδικευμένο στα φολκλορίζοντα σεξουαλικά αντικείμενα με βρετόνικο χρώμα. Αποφασίζουν να εφαρμόσουν στο ανθρώπινο είδος τις εμβριθείς μελέτες τους πάνω στη σεξουαλική συμπεριφορά και τις εκπληκτικές μεθόδους αναπαραγωγής των ψαριών. Με οδηγό τον αφοσιωμένο ξάδερφό τους, οργανώνουν έναν ερωτικό περίπλου στο Παρίσι για να γνωρίσουν τις αλλόκοτες ερωτικές και διαστροφικές συμπεριφορές των ανθρώπων. Ο συγγραφέας καγχάζει: είναι το άγριο χιούμορ ενός εθνολόγου των ερωτικών ηθών που παρωδεί τα πάντα και σχολιάζει τις συμπεριφορές μιας υποκριτικής και όλο και πιο συντηρητικής κοινωνίας.

Ο Εμμανυέλ Πιερρά έγραψε ένα βιβλίο που μπορεί να διαβαστεί με δύο τρόπους: ως περιπετειώδες αφήγημα (η κωμικοτραγική οδύσσεια για δύο χωριατοπούλες στον κόσμο του σεξ) και ως βιτριολική σάτιρα (μιας κοινωνίας που έχει κατακτηθεί τελείως από την αναζήτηση της ηδονής και που δεν γνωρίζει τι θα πει απόλαυση). Και στις δύο περιπτώσεις ο αναγνώστης αγαλλιά και ευφραίνεται.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Αρχοντή ΚόρκαΗ περιπλάνηση της ηδονής"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"5302328/11/2008
Λάμπρος ΣκουζάκηςΗ βιομηχανία του σεξ και του τηγανητού ψαριού"Πανδοχείο"4/11/2008
Ευαγγελία ΚουλιζάκηΛόγος υπέρ της εκτροφής κορασίδων σε ιχθυοτροφείαΠεριοδικό "Highlights"37138Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2008
Τίνα ΜανδηλαράΣεξ (πρωταγωνιστεί παντού)"Πρώτο Θέμα"24/8/2008
Σοφία ΝικολαΐδουΟι μπίζνεσμεν του οργασμού και της φαντασίωσης"Τα Νέα"/ "Βιβλιοδρόμιο"419/7/2008
Λίνα ΠανταλέωνΔύσμοιροι ήρωες και παράφορες επιστολές"Ελευθεροτυπία"/ "Βιβλιοθήκη"510164/7/2008
Δημήτρης ΧουλιαράκηςΤα ένοχα μυστικά των Παρισίων"Το Βήμα"/ "Βιβλία"7115/6/2008