Βιβλίο
Άπαντα
Ιούλης 1941 - Σεπτέμβρης 1945

Ι. Β. Στάλιν
Μετάφραση: Βασίλης Ζούνης
Αθήνα
Σύγχρονη Εποχή
2008
σ. 401
Σχήμα: 21χ15
Δέσιμο: Δερματόδετο
ISBN: 978-960-451-062-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: ρωσικά
Α/Α Τόμου: 15
Κυκλοφορεί
Τιμή: 25.24€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-08-2010)
Περίληψη:

Ο 15ος τόμος των Έργων του Ι. Β. Στάλιν περιέχει έργα της περιόδου του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου (1941-1945) και αντανακλούν την πάλη του Κομμουνιστικού Κόμματος και του σοβιετικού λαού για τη νίκη στο μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο της Σοβιετικής Ένωσης.

Βάση του τόμου αποτελούν τα έργα που έχουν συμπεριληφθεί στην 5η έκδοση του βιβλίου του Ι. Β. Στάλιν, "Ο Μεγάλος Πατριωτικός Πόλεμος της Σοβιετικής Ένωσης: Ομιλία στο ραδιόφωνο στις 3 Ιούλη 1941", εισηγήσεις του Ι. Β. Στάλιν, αφιερωμένες στις επετείους της Μεγάλης Οκτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, διαταγές του Ανώτατου Διοικητή και Λαϊκού Επιτρόπου Άμυνας της ΕΣΣΔ, διαγγέλματα προς το λαό σε σχέση με τη νίκη κατά της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, ομιλίες του Ι. Β. Στάλιν στις δεξιώσεις στο Κρεμλίνο προς τιμή των διοικητών των στρατευμάτων του Κόκκινου Στρατού και των μετεχόντων στην Παρέλαση της Νίκης και άλλα ντοκουμέντα.

Επίσης, στον τόμο συμπεριλαμβάνονται τηλεγραφήματα του Ι. Β. Στάλιν προς τους εργαζομένους των σοβιετικών μετόπισθεν, τηλεγραφήματα προς ξένους παράγοντες, τα οποία αντανακλούν την πορεία του πολέμου και την οργάνωση της κοινής επίθεσης των φιλελεύθερων λαών κατά του φασισμού. Επίσης, δημοσιεύονται επιστολές και τηλεγραφήματα το�� Ι. Β. Στάλιν προς πολιτικούς παράγοντες των χωρών της λαϊκής δημοκρατίας και των καπιταλιστικών χωρών, απαντήσεις σε ερωτήσεις σοβιετικών και ξένων δημοσιογράφων. [...]

(από τον πρόλογο του βιβλίου)