Βιβλίο
www.dolofonia.com
Τα σκοτεινά μονοπάτια του ηλεκτρονικού εγκλήματος

Κρίστοφερ Μπέρυ Ντι
Steve Morris
Μετάφραση: Γρηγόρης Α. Μηλιαρέσης
Αθήνα
Lector
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 307
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6621-64-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: murder.com
Σκιές
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 19.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 12-06-2008)
Περίληψη:

Ο κυβερνοχώρος είναι ένα μέρος γεμάτο εκπλήξεις, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε πολύ πολύ δυσάρεστες. Μια τέτοια -δυσάρεστη- έκπληξη βίωσε ο άτυχος 28χρονος Τρέβορ Τάσκερ, Άγγλος από το Νορθ Γιόρκσαϊρ, που εγκατέλειψε -δικαιολογημένα- το Ίντερνετ, όταν ανακάλυψε ότι o νέος του έρωτας ήταν μια 65χρονη συνταξιούχος που φιλοξενούσε ένα πτώμα μέσα στον καταψύκτη της.

Ερευνώντας τη θανάσιμη σχέση μεταξύ του Ίντερνετ και του κόσμου του εγκλήματος, το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας αποκαλύπτει συνταρακτικά στοιχεία για το ποιοι είναι αυτοί που πραγματικά στηρίζουν το έγκλημα στο Ίντερνετ.

Οι περισσότεροι θα συμφωνήσουν ότι, στο σύνολό του, το Ίντερνετ και ο Παγκόσμιος Ιστός (World Wide Web) έχουν κάνει τη ζωή μας καλύτερη και ότι αν το χρησιμοποιεί κανείς με προσοχή, μπορεί να είναι ένας τόπος εκπαίδευσης και διασκέδασης. Ταυτόχρονα όμως, θα πρέπει να έχουμε συναίσθηση του χάους που μπορούν να προκαλέσουν στο ηλεκτρονικό εμπόριο διάφοροι ιοί ή άλλα προγράμματα που κάποιοι χάκερ ή εγκληματίες χρησιμοποιούν για να σαμποτάρουν το Διαδίκτυο. Και πράγματι, για να κάνουμε ένα μόνο παράδειγμα ηλεκτρονικής εγκληματικότητας από τα πάμπολλα που αναφέρονται στο βιβλίο, ένας ιδιαίτερα επικίνδυνος ιός (από τους όλο και πιο εξελιγμένους που δημιουργούνται κάθε μέρα) θα μπορούσε να προκαλέσει μια καταστροφή που θα στοίχιζε δισεκατομμύρια δολάρια, μια καταστροφή εξίσου συντριπτική με αυτή της επίθεσης στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης την 11η Σεπτεμβρίου του 2001 ή του αφανισμού της Νέας Ορλεάνης από τον τυφώνα Κατρίνα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: