Βιβλίο
Photo Biennale Greece 2008 Thessaloniki

Συλλογικό έργο
Μεταφραστής: Lucy Miles
Μεταφραστής: Fabienne Plet
Μεταφραστής: Jonathan Smith
Μεταφραστής: Αντωνία Σαχπάζη
Μεταφραστής: Θοδωρής Χιώτης
Φωτογράφος: Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Θεσσαλονίκη
Μουσείο Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 485
Σχήμα: 20χ16
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6788-02-4
Σημειώσεις: Κατάλογος εκθέσεων "PhotoBiennale/20ης Photosynkyria 2008" στη Θεσσαλονίκη, μεταξύ Απριλίου - Ιουνίου 2008. Χαιρετισμός: Μιχάλης Λιάπης, Υπουργός Πολιτισμού. Πρόλογος: Βαγγέλης Ιωακειμίδης, διευθυντής Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 10.20€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 26-06-2008)
Περίληψη:

[...] Σκοπός της PhotoBiennale είναι να λειτουργεί ως πλατφόρμα συνάντησης για διαφορετικά είδη κοινών, για την επαφή πολλαπλών πολιτισμών και για την προσέγγιση θεμάτων, τα οποία αγγίζουν με την ευρύτητά τους μία πλατιά γκάμα ερωτημάτων -ανοιχτά τόσο σε προτάσεις δημιουργίας, όσο και σε αναγνώσεις από μέρους του κοινού. [...]
Για το 2008 το κεντρικό θέμα της PhotoBiennale είναι ο Χρόνος, μία έννοια αλληλένδετη με την πρακτική της φωτογραφίας, για το 2010 θα είναι ο Τόπος και για το 2012 ο Λόγος. Η απόφαση καθορισμού μιας θεματικής ενότητας, μιας τριλογίας, αποτελεί έκφανση μιας συλλογικής που επιδιώκει τη συνέχεια και την κατασκευή ενός καλλιτεχνικού διαλόγου, ο οποίος αφήνει συγκεκριμένα ίχνη, όπως και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου που εξαρτάται από τη δύναμη της ενισχυμένης δημιουργικής βάσης των επιμελητών.
Βέβαια κάθε πολιτιστική διοργάνωση, πέρα από το καλλιτεχνικό βάρος που φέρει η εκάστοτε θεματική επιλογή, δεν αποτελεί παρά μία αφορμή, για να μετασχηματίζεται ο χρόνος σε σκέψη, σε εντυπώσεις, σε αισθήσεις και από απρόσωπος να γίνεται κτήμα μας.

Βαγγέλης Ιωακειμίδης
Διευθυντής Μ.Φ.Θ.