Βιβλίο
Ο φόβος για τους άλλους
Τρακ, ντροπαλότητα και κοινωνική φοβία

Christophe André
Patrick Légeron
Μετάφραση: Γιάννης Καυκιάς
Αθήνα
Κέδρος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 318
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-04-3597-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: La peur des autres
Σημειώσεις: Πρόλογος: Ζαν - Πιερ Λεπίν, καθηγητής ψυχιατρικής στο Πανεπιστήμιο Ντενί - Ντιντερό στο Παρίσι.
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.84€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 28-07-2010)
Περίληψη:

Όλοι μας έχουμε λίγο πολύ νιώσει την ίδια αμηχανία ή ενόχληση σε ανάλογες σε ανάλογες καταστάσεις: όταν χρειάζεται να πάρουμε το λόγο δημοσίως· όταν καλούμαστε να συναντήσουμε σημαντικά πρόσωπα ή να εκφράσουμε σε άλλους αυτά που σκεφτόμαστε· όταν πρόκειται να ζητήσουμε χρήματα από καάποιον· όταν βρισκόμαστε σε μέρη με πολυκοσμία, αντιμέτωποι με το βλέμμα αγνώστων.

Αυτό το φυσιολογικό άγχος που βιώνουμε ενίοτε στις συναλλαγές μας με τρίτους μπορεί να πάρει σοβαρές μορφές που εγγίζουν το παθολογικό, όταν οι αναστολές και οι φοβίες διαταράσσουν σοβαρά τον συναισθηματικό μας κόσμο και τις κοινωνικές μας σχέσεις. Γιατί λοιπόν νιώθουμε αυτόν το φόβο;

Οι ψυχίατροι Κριστόφ Αντρέ και Πατρίκ Λεζερόν διερευνούν τον δαιδαλώδη κόσμο του κοινωνικού άγχους, όπως αποκαλείται. Αντλώντας από την πολύχρονη κλινική τους εμπειρία, εξηγούν τα γενεσιουργά αίτια και τους θεμελιώδεις μηχανισμούς των διάφορων μορφών κοινωνικής φοβίας, υποδεικνύοντας τρόπους για να απαλλαγεί κάποιος από αυτές. Το πιο σημαντικό: βοηθούν τον καθένα να ζήσει καλύτερα, να είναι ο εαυτός του "με τους άλλους".

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Γιόλα Αργυροπούλου-ΠαπαδοπούλουΟ φόβος για τους άλλουςΠεριοδικό "Τηλέραμα"4/10/2008