Βιβλίο
Μέρες ποίησης
Θερινό ηλιοστάσιο 2007: "Διαδρομές"

Συλλογικό έργο
Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ
Δημήτρης Άλλος
Michael Augustin
Sujata Bhatt
Iana Boukova
Μιχάλης Γκανάς
Romeo Çollaku
Σταύρος Ζαφειρίου
Δημήτρης Κοσμόπουλος
Μαρία Κυρτζάκη
Μαρία Λαϊνά
Michael March
Παυλίνα Παμπούδη
Brana Sumanac
Γιάννης Υφαντής
Αντώνης Φωστιέρης
Αργύρης Χιόνης
Μετάφραση: Ηρώ Μακρή
Μετάφραση: Δημήτρης Νόλλας
Μετάφραση: Κατερίνα Αγγελάκη - Ρουκ
Μετάφραση: Δημήτρης Άλλος
Μετάφραση: Romeo Çollaku
Μετάφραση: Γιώργος Παναγιωτίδης
Μετάφραση: Βασίλης Τομανάς
Αθήνα
Γαβριηλίδης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2007
σ. 91
Σχήμα: 17χ12
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-336-313-2
Σημειώσεις: Συνέκδοση: Αστική Μη Κερδοσκοπική Πολιτιστική Εταιρεία "Διαδρομές", Σκόπελος. Δωρεάν διάθεση.
Περιέχει: DVD - "Έλληνες και ξένοι ποιητές διαβάζουν και συζητούν για την ποίηση σήμερα"
Κυκλοφορεί
Περίληψη:

Η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία "Διαδρομές" δημιουργήθηκε από ενεργούς πολίτες της Σκοπέλου και σκοπεύει να γίνει ένα επιπλέον πολιτιστικό βήμα του νησιού μας.

Πρόθεσή μας η οργάνωση συζητήσεων γύρω από θέματα που μας ενδιαφέρουν, εκδηλώσεων λογοτεχνικών και πολιτιστικών δρώμενων, κυρίως εκτός της τουριστικής περιόδου, όπου, ως γνωστόν, μόνη μας καταφυγή είναι η τηλεόραση και η πλήξη. [...]

Το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας και ο ψηφιακός δίσκος που το συνοδεύει αποτελούν μια σύνοψη της πρώτης μας εκδήλωσης υπό τον τίτλο "Θερινό ηλιοστάσιο 2007- Μέρες ποίησης στην Σκόπελο", την οποία ευελπιστούμε ότι θα καθιερώσουμε ως διετή πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο ποιητικό θεσμό.

Επιθυμούμε επιπλέον να εκφράσουμε τις ευχαριστίες μας στους ποιητές και στις ποιήτριες που ανταποκρίθηκαν θετικά στην πρόσκλησή μας και απήγγειλαν ποιήματά τους στο Μοναστήρι της Αγίας Βαρβάρας, στο Κήπο του Ρηγίνου και στην Παναγία τη Λειβαδιώτισσα, μέρη που κοσμούν το νησί μας και παρέχουν το ιδανικό πλαίσιο συνύπαρξης όλων όσοι θέλησαν να κολυμπήσουν στα νερά, άλλοτε φωτεινά κι άλλοτε σκοτεινά, της ποίησης. Και ήσαν πολλοί που προσήλθαν. [...]

Θερμές ευχαριστίες πρέπουν στην Εθνική Τράπεζα, στα υπουργεία Πολιτισμού, Τουριστικής Ανάπτυξης και Αποκέντρωσης, στο Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, τη Hellenic Seaways, στον Δήμο Σκοπέλου και στην Ένωση Ξενοδόχων Σκοπέλου, χωρίς τις χορηγίες των οποίων το εγχείρημά μας θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο.

Και του χρόνου!

"Διαδρομές"
Δεκέμβριος 2007