Βιβλίο
Εκπαιδεύοντας τα μικρά παιδιά στις φυσικές επιστήμες
Ερευνητικοί προσανατολισμοί και παιδαγωγικές πρακτικές

Επιμελητής: Βασιλεία Χρηστίδου
Συλλογικό έργο
Βασιλική Ζόγκζα
Ηλίας Καρασαββίδης
Στυλιανή Μολασιώτη
Αθανάσιος Παπασταμούλης
Δόμνα Κακανά
Κατερίνα Καζέλα
Μαρία Καλλέρη - Βλάχου
Δημήτρης Ψύλλος
Βασίλης Τσελφές
Μαρία Ποιμενίδου
Ιωάννα Χαϊτοπούλου
Αναστασία Δημάκη
Ιωάννα Παπαπάνου
Κώστας Ραβάνης
Βασιλεία Χρηστίδου
Φωτεινή Μπονώτη
Μαρία Καμπεζά
Πέτρος Καριωτόγλου
Κατερίνα Πλακίτση
Άννα Σπύρτου
Αναστάσιος Ζουπίδης
Αντιγόνη Παρούση
Δέσποινα Δεσλή
Ευμορφία Μαλκοπούλου
Κατερίνα Ζάβρα
κ.ά.
Υπεύθυνος Σειράς: Δ. Χατζηδήμου
Υπεύθυνος Σειράς: Ε. Ταρατόρη
Θεσσαλονίκη
Κυριακίδη Αφοί
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 465
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-467-008-6
Καινοτομίες στην Εκπαίδευση 54
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 34.23€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 22-06-2011)
Περίληψη:

Από τα πρώτα χρόνια της ζωής τους, τα παιδιά εσωτερικεύουν και επεξεργάζονται τις προσωπικές τους εμπειρίες αναπτύσσοντας πρώιμες γνώσεις και ενδιαφέροντα για τον κόσμο που τα περιβάλλει, αλλά και ικανότητες διερεύνησης και λογικής σκέψης. Αυτές οι γνώσεις, τα ενδιαφέροντα και οι ικανότητες επηρεάζουν σημαντικά το τι θα μάθουν τα παιδιά στο πλαίσιο της τυπικής τους εκπαίδευσης. Επιπλέον, μπορούν να καλλιεργηθούν και να αναπτυχθούν σημαντικά όταν τα παιδιά "μυηθούν" στις Φυσικές Επιστήμες μέσα από κατάλληλα σχεδιασμένες δραστηριότητες.

Το ερευνητικό πεδίο που μελετά την εκπαίδευση των μικρών παιδιών στις Φυσικές Επιστήμες αναπτύσσεται δυναμικά τα τελευταία χρόνια. Ο τόμος αυτός αποτελεί συλλογή είκοσι επτά εργασιών που αποτυπώνουν τις σχετικές ερευνητικές τάσεις στον ελληνικό χώρο. Φιλοδοξεί να συνεισφέρει στο διάλογο που αναπτύσσεται στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα για το πώς μπορούν να ενισχυθούν οι μαθησιακές εμπειρίες στο πλαίσιο του νηπιαγωγείου και των πρώτων τάξεων του δημοτικού και να χαραχθούν συστηματικές και μακροπρόθεσμες στρατηγικές για την απόκτηση κοινωνικά χρήσιμων γνώσεων για τη μετέπειτα ζωή.

Γράφουν επίσης: Χρήστος Ιωαννίδης, Μαρία Παπαδοπούλου, Βασιλεία Χατζηνικήτα, Αναστασία Δημητρίου, Παρθενία Τζαμαρία, Δημήτρης Κολιόπουλος, Κατερίνα Μιχαλοπούλου, Αθανάσιος Νταγιάκης, Νικολέττα Παπακώστα, Κωνσταντίνος Σουλτάνης, Νίκη Κολτσάκη, Μαρία Παπανδρέου, Χρυσάνθη Σκουμπουρδή, Χαρούλα Σταθοπούλου, Ιφιγένεια Ηλιοπούλου, Ιωάννα Κοντοζήση, Μυρτώ Ναλπαντίδου, Νίκος Αναστασάτος, Μαρία Καΐλα, Αρχοντία Λιάκου, Τζένη Μωραΐτη, Κατερίνα Παπανικολοπούλου.