Βιβλίο
Το κορίτσι του τραμ

Φάμπιο Βόλο
Μετάφραση: Μάτα Σαλογιάννη
Αθήνα
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 349
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-14-1798-1
Γλώσσα πρωτοτύπου: ιταλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Il giorno in più
Ξένη Λογοτεχνία
Κυκλοφορεί
Τιμή: 17.32€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 08-07-2008)
Περίληψη:

Ο Τζάκομο, ένας τριανταπεντάρης Ιταλός, είναι τρυφερός και εξαιρετικά περιποιητικός με τις γυναίκες, συνηθίζει, ωστόσο, να τις αντιμετωπίζει με ελαφρότητα. Χρόνια τώρα καταπιεσμένος από τη μητέρα του, τρέμει τη δέσμευση, κι έτσι πετάει από γνωριμία σε γνωριμία, χωρίς ποτέ του να δένεται.

Μέχρι που συναντάει μια κοπέλα στο τραμ, τη Μικέλα, και την ξανασυναντάει, ξανά και ξανά, διστάζει όμως να την πλησιάσει -ώσπου κάνει εκείνη το βήμα να τον προσκαλέσει για καφέ, μια μέρα προτού να φύγει για Νέα Υόρκη.

Αδύνατο να τη βγάλει απ' το μυαλό του και, με την προτροπή της φίλης του Σίλβια -της μόνης αληθινής του αγάπης στο παρελθόν- παίρνει την τολμηρή απόφαση να πάει να τη βρει.

Οι δυο τους θα ζήσουν ονειρεμένες μέρες. Καθετί που κάνουν θα είναι ένα παιχνίδι: αρραβωνιάζονται στα ψέματα, παντρεύονται στα ψέματα- η σχέση τους θα έχει πάντοτε την αίσθηση του προσωρινού. Ο Τζάκομο, παρ’ όλ’ αυτά, αρχίζει να νιώθει ότι με το κορίτσι του τραμ θα ήθελε να ζήσει για πάντα. Οι μέρες του στη Νέα Υόρκη, όμως, τελειώνουν...

Δίνουν ραντεβού τρεις μήνες μετά στο Άγαλμα της Ελευθερίας, στο Παρίσι. Άραγε, θα εκπληρωθούν τα όνειρά του;...

Κριτικές - Παρουσιάσεις: