Βιβλίο
Το ημερολόγιο μιας μοιχαλίδας
Συνοδεύεται από ένα αλφαβητάρι με σχόλια, αστεία, ευφυολογήματα, εξομολογήσεις και πολλές... ανατροπές

Κερτ Λέβιαντ
Μεταφραστής: Σοφία Σκουλικάρη
Αθήνα
Μεταίχμιο
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 648
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-455-366-2
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Diary of an Adulterous Woman
Κυκλοφορεί
Τιμή: 26.49€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 14-07-2008)
Περίληψη:

Δυο φίλοι από το σχολείο, ο φωτογράφος Γκουίντο και ο ψυχολόγος Τσάρλι, σαραντάρηδες πια, βρίσκονται ξανά στη διάρκεια της συνάντησης των παλιών συμμαθητών. Ο Τσάρλι πεθαίνει από περιέργεια να γνωρίσει τη σαγηνευτική Αβίβα με την οποία διατηρεί ερωτικές σχέσεις ο Γκουίντο. Προκειμένου να την προσεγγίσει και να τη γνωρίσει καλύτερα πείθει την Αβίβα να γίνει πελάτισσά του χωρίς να της αποκαλύψει ότι ο Γκουίντο είναι φίλος του από τα παλιά. Οι τρεις πρωταγωνιστές σύντομα έρχονται αντιμέτωποι με τη ζήλια, τη λαχτάρα για περιπέτεια, την επιθυμία για σταθερότητα και τη δυσκολία να κρατήσουν μυστικά.

Σ' αυτό το καταχθόνιο ερωτικό παραμύθι έρωτα και πόθου, ο Κερτ Λέβιαντ ξεδιπλώνει βήμα βήμα την ιστορία ενός συνηθισμένου ερωτικού τριγώνου βάζοντας τον καθένα από τους ήρωες να την αφηγηθεί από τη δική του πλευρά. "Το ημερολόγιο μιας μοιχαλίδας" είναι ένα μυθιστόρημα γραμμένο με ιδιαίτερη ευαισθησία για τον έρωτα, την επιθυμία, τον πόθο και την απιστία, με ισχυρούς χαρακτήρες και πνευματώδεις σκηνές. Το μυθιστόρημα συνοδεύεται από ένα αλφαβητάρι με αστεία, ευφυολογήματα, κουτσομπολίστικα σχόλια και διάφορες άλλες σημειώσεις που ενισχύουν, αποσαφηνίζουν, αλλάζουν και καμιά φορά διαψεύδουν το βασικό κείμενο, αλλάζοντας την αντίληψη του αναγνώστη για την ιστορία, τους πρωταγωνιστές, το ίδιο το μυθιστόρημα.

"Σέξι, ευφυές και συνάμα φιλοσοφικό μυθιστόρημα με πικάντικες ερωτικές ιστορίες, άφθονο χιούμορ, ρομαντισμό και ένα ερωτοχτυπημένο καστ ηρώων"
("Publishers Weekly")

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Ξενοφών Α. ΜπρουντζάκηςΞένη λογοτεχνία"Το Ποντίκι"/ "Βιβλιοπόντικας"82623/10/2008
Σόφη ΛούκαΠανάρχαια παιχνίδια έρωτα και "προδοσίας""Βραδυνή"363/8/2008
"Βιτρίνα"Το ημερολόγιο μιας μοιχαλίδαςΠεριοδικό "Index"28Φεβρουάριος 2008