Βιβλίο
Κυκλάδες: Σαντορίνη: Σέριφος: Νάξος: Κουφονήσια: Ηρακλειά: Δονούσα: Σχοινούσα
Με αυτοκίνητο· με σκάφος· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά

Συλλογικό έργο
Βάλυ Βαϊμάκη
Γιάννης Ντρενογιάννης
Κώστας Κατσιγιάννης
Λεωνίδας Κονδύλης
Αντώνης Καλογήρου
Όλγα Χαραμή
Επιμέλεια: Μάριος Θεοδωρακάκης
Επιμέλεια: Γιάννης Βασαλάκης
Επιμέλεια: Μαρία Κόντη
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Βάλυ Βαϊμάκη
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Γιάννης Ντρενογιάννης
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Λεωνίδας Κονδύλης
Φωτογράφος: Όλγα Χαραμή
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2006
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 2
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα" τον Ιούλιο του 2006. Χορηγός: Ούζο Πλωμαρίου.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 17-07-2008)
Περίληψη:

Όλα εδώ πληρώνονται...

Πόσο κοστίζει, άραγε, ένας ταξιδιωτικός οδηγός; Πόσο κοστίζει η σωστή έρευνα, η ψαγμένη πληροφορία, το καλό κείμενο, η ωραία φωτογραφία;
Πόσο θα πλήρωνε κάποιος για να διαβάσει τι αισθάνεται ο συντάκτης ή ο φωτογράφος αποκρυπτογραφώντας την αλήθεια του τόπου; Σε όλα έχουμε μάθει να τοποθετούμε μια ταμπέλα και το αντίστοιχο αντίτιμο... σε κάποιο νόμισμα. Από την πρώτη στιγμή που ξεκινήσαμε να κάνουμε αυτή τη σειρά των ταξιδιωτικών οδηγών είχαμε αποφασίσει για το δικό μας νόμισμα-αντίτιμο. Εκείνη που ξεκίνησε με φοβερές προσδοκίες για τις Μικρές Κυκλάδες, γύρισε 10 ημέρες αργότερα σε ημιθανή κατάσταση, κάθισε μπροστά στην οθόνη ενός υπολογιστή και ξανασηκώθηκε όταν είχε βγει το κείμενο μαζί με την ψυχή της. Οι δύο που έφυγαν μαζί για την κάλυψη της υπερπαραγωγής "Σαντορίνη" έχασαν όλες τις προθεσμίες παράδοσης και αδυνατούσαν να βάλουν τρεις λέξεις σε μια σειρά από το πολύ ξενύχτι. Το νησί τούς είχε κατά πολύ ξεπεράσει. Η Σέριφος, η Νάξος είχαν κι εκείνες τα δικά τους θέματα και τα πέρασαν ως διά μαγείας σε όλους όσοι καταπιάνονταν μαζί τους.
Πόσο θέλετε να πληρώσετε όλους αυτούς τους μικρούς ταξιδιωτικούς ήρωες που μεταμορφώνουν ολόκληρα νησιά σε κείμενα και φωτογραφίες; Νομίζετε ότι υπάρχει αυτό το νόμισμα; Κι αν σας λέγαμε ότι τους αρέσει αυτό που κάνουν; Ότι ψάχνουν τον τρόπο να γίνουν ένα με τον τόπο που ταξιδεύουν, να κουβαλήσουν μαζί τους όλα τα καλά και όλα τα άσχημα που συνάντησαν; Ότι αυτό τους επηρεάζει βαθιά και τους αλλάζει ημέρα με την ημέρα;
Υπάρχει μονάχα ένα "μπράβο παιδιά", που θέλουν να το ακούσουν αν όλα είναι όπως πρέπει... Ένα χαμόγελο, επίσης, δεν θα τους χαλούσε καθόλου. Και, στην περίπτωσή τους, να ξέρετε ότι ακόμα και μετά την απομάκρυνση από το "ταμείο" όλα τα λάθη αναγνωρίζονται. Όσο λιγότερα, τόσο καλύτερα. Στο κάτω κάτω, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, "όλα εδώ πληρώνονται".

Γιάννης Ντρενογιάννης
Ιούλιος 2006

Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Σαντορίνη", "Σέριφος", "Νάξος", "Κουφονήσια", "Ηρακλειά", "Δονούσα" και "Σχοινούσα", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Οικισμοί", "Παραλίες", "Θαλασσινές εξερευνήσεις", "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Πεζοπορία & μονοπάτια", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό", "Διασκέδαση" (ειδικά στο κεφάλαιο για τη Σαντορίνη).