Βιβλίο
Έργα και ποιητές του αρχαίου ελληνικού θεάτρου

Αριστοτέλης Αναγνώστου
Αθήνα
Αρμονία - Τεγόπουλος Λεξικά
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 288
Σχήμα: 20χ11
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-7598-14-1
Κυκλοφορεί
Τιμή: 14.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-09-2012)
Περίληψη:

Το αρχαίο ελληνικό θέατρο είναι διαχρονικό, και επομένως κλασικό, γιατί τα θέματα που πραγματεύεται και οι χαρακτήρες που περιγράφει αποτελούν ουσιώδη και αμετάβλητα γνωρίσματα της ανθρώπινης φύσης. Το θέατρο στην αρχαία Ελλάδα αποτελεί κορυφαία εκδήλωση του πολιτισμού της.
Το βιβλίο αυτό απευθύνεται πρωτίστως στο θεατρόφιλο κοινό με σκοπό να το κατατοπίσει γύρω από την προέλευση και την εξελικτική πορεία του αρχαίου δράματος, τη θεματική και την προβληματική του, τα είδη και τους δημιουργούς του.
Δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην παρουσίαση των υποθέσεων των δραματικών έργων ώστε να διευκολύνεται ο θεατής στην παρακολούθησή τους.
Παρουσιάζονται οι υποθέσεις των 31 τραγωδιών, των 18 κωμωδιών και των 2 σατυρικών δραμάτων που σώζονται από τους Αισχύλο, Σοφοκλή, Ευριπίδη, Αριστοφάνη και Μένανδρο.
Καταβλήθηκε προσπάθεια, να σχηματίσει ο αναγνώστης μια πλήρη εικόνα της τέχνης του αρχαίου ελληνικού θεάτρου με τρόπο εύληπτο, περιεκτικό, σαφή και τεκμηριωμένο.
Στο βιβλίο αναπτύσσονται ακόμη οι απαρχές της θεατρικής τέχνης γενικότερα, η ιστορική εξέλιξη των ειδών του αρχαίου ελληνικού θεάτρου, οι θεατρικές παραστάσεις και η μορφή των θεάτρων καθώς και τα συστατικά στοιχεία της τραγωδίας, της κωμωδίας και του σατυρικού δράματος. Παρουσιάζονται η ζωή και τα χαρακτηριστικά του έργου των μεγάλων τραγικών και κωμικών ποιητών και αναπτύσσονται οι υποθέσεις όλων των έργων που μας σώζονται από τον Αισχύλο ως το Μένανδρο.

Κριτικές - Παρουσιάσεις: