Βιβλίο
Το μυστήριο της μεταμόρφωσης

Λεωνίδας Χ. Κοβάτσης
Αθήνα
Δωδώνη
1997
σ. 165
Σχήμα: 21χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-248-883-6
Εξαντλημένο
Τιμή: 11.94€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση: 01-03-2019)
Περίληψη:

Η μεταμόρφωση αποτελεί το θεμέλιο και τον πυρήνα της δημιουργίας του υπάρχοντος κόσμου ορατού και αόρατου. Τα όντα υπάρχουν "εν τη μεταμορφώσει τους" και το μυστήριο της μεταμόρφωσης είναι εν τέλει το μυστήριο της προέλευσης και της ύπαρξης του κόσμου. Μια από τις βαθύτερες πτυχές του Μυστηρίου είναι ο Έρωτας και μ’ αυτόν θα ασχοληθούμε στο πρώτο μέρος αυτού του βιβλίου.
Η ψυχολογική διάσταση του Μυστηρίου, αποτελεί μια άλλη, πολύ σημαντική, πτυχή του. Εδώ επέλεξα να ασχοληθώ με τη μεταμόρφωση του χαρακτήρα και τον ναρκισσισμό. Τη βαθύτερη ρίζα αυτής της πορείας της μεταμόρφωσης, την φωτίζω μέσα από την ανάλυση τριών Ομηρικών ύμνων. Του ύμνου στη Δήμητρα, του ύμνου στον Ερμή και του ύμνου στο Διόνυσο.
Τέλος, στο τελευταίο μέρος του βιβλίου προσεγγίζεται το Μυστήριο ερμηνευτικά, μέσα από το αποσυμβολισμό του μύθου της Ίσιδας και του Όσιρι.
Το ερωτικό πάθος μας ωθεί στο να υπερβούμε τα πεπερασμένα όρια της ύπαρξής μας. Αλλά η θυσία του εγωικού πάθους, μας οδηγεί εν τέλει στην κατανόηση της ανθρώπινης πραγματικότητάς μας.
Αυτή η Αποκάλυψη της Αλήθειας γίνεται εν τέλει, Αποκάλυψη Μορφής, δηλαδή κατανόηση της Αγάπης.