Βιβλίο
Επιχειρηματικοί τόποι της Θεσσαλονίκης στις αρχές του εικοστού αιώνα
Πρωτότυπο φωτογραφικό υλικό από τη συλλογή Άγγελου Γ. Παπαϊωάννου

Επιμελητής: Ευάγγελος Χεκίμογλου
Θεσσαλονίκη
Πολιτιστική Εταιρεία Επιχειρηματιών Βορείου Ελλάδος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2001
σ. 80
Σχήμα: 28χ21
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-86752-2-3
Σημειώσεις: Η έκδοση πραγματοποιήθηκε με αφορμή την ομότιτλη έκθεση της συλλογής του Άγγελου Γ. Παπαϊωάννου, που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο του 2001. Χαιρετισμοί: Βασίλειος Παπαγεωργόπουλος, δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Νίκος Μακραντωνάκης, αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης. Πρόλογος: Σταύρος Ανδρεάδης, πρόεδρος της ΠΕΕΒΕ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-07-2008)
Περίληψη:

Οι "τόποι των επιχειρήσεων" είναι εγκαταστάσεις, κτίρια, αποθήκες, εργοστάσια και εν γένει χώροι στους οποίους διαδραματίσθηκε η επιχειρηματική ζωή της Θεσσαλονίκης στις αρχές του εικοστού αιώνα.
Η Θεσσαλονίκη διατήρησε επί αιώνες τη λειτουργία και την ακτινοβολία του κυρίαρχου αστικού κέντρου, χάρη στις δραστηριότητες των ανθρώπων της και τη δυνατότητά τους να επιχειρούν και να δοκιμάζονται.
Το μικρό αυτό βιβλίο είναι η αρχή για μία νέα προσέγγιση στην ιστορία του επιχειρείν στη Θεσσαλονίκη, που δίνει έμφαση στα πρόσωπα και το περιβάλλον τους, αντί για τις απρόσωπες γεωγραφικές και οικονομικές παραμέτρους που έχουν κυριαρχήσει στην ιστοριογραφία.