Βιβλίο
Ο Άγιος Μάρκος ο Αθηναίος
Ο βίος και η άσκησις του Αγίου. Ακολουθία και Χαιρετισμοί του Αγίου

Φώτης Κόντογλου
Χαράλαμπος Μ. Μπούσιας
Επιμέλεια: Σίμωνος Μοναχού
Εικονογράφηση: Φώτης Κόντογλου
Αθήνα
Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Έκδοσης: 1
2004
σ. 134
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Σημειώσεις: Copyright: Eκδόσεις "Ο Άγιος Στέφανος".
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 8.16€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 23-09-2008)
Περίληψη:

[...] Το 1947, ο Φώτης Κόντογλου εξέδωσε τον βίο του Αγίου σε εικονογραφημένο χειρόγραφο κείμενο. Παρά τις προσπάθειές μας, δεν κατέστη δυνατόν να μάθουμε την πηγή, την οποία χρησιμοποίησε ο μακαριστός διδάσκαλος.

Ένα αντίτυπο του βιβλίου αυτού μου έδωσε, πριν από πολλά χρόνια, στο Άγιο Όρος ένας από τους Πατέρες της Σκήτης της Αγίας Άννης, ως ευλογία από το κελλί ενός ασκητού εγκλείστου μοναχού, που είχε κοιμηθεί. Όταν, αργότερα, ο φίλος Δρ. Χαράλαμπος Μπούσιας μου έδειξε την Ακολουθία του Αγίου Μάρκου που είχε συνθέσει, συνέλαβα την ιδέα του παρόντος βιβλίου, για να ωφεληθούν περισσότεροι από αυτή την αγία μορφή.

Στο Πρώτο Μέρος του βιβλίου παραθέταμε με τυπογραφικά στοιχεία το κείμενο του Φωτίου Κόντογλου, που ιστορεί τον βίο του Αγίου.

Στο Δεύτερο Μέρος καταχωρούμε την Ακολουθία και τους Χαιρετισμούς του Αγίου, ποίημα του Δρος Χαραλάμπους Μπούσια, Μεγάλου Υμνογράφου της των Αλεξανδρέων Εκκλησίας.

Στο Τρίτο Μέρος του βιβλίου παρουσιάζαμε αυτούσια την έκδοση του Φωτίου Κόντογλου, για να απολαύσει ο αναγνώστης αυτό το μικρό "έργο τέχνης". [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)

Θέματα: