Βιβλίο
Όλυμπος: Βέροια: Βεργίνα: Νάουσα: Πιερία: Δίον
Με αυτοκίνητο· με τα πόδια· με 4x4 και μοτοσυκλέτα· χωρίς μυστικά

Συλλογικό έργο
Γιάννης Σεφεριάδης
Βάνα Ψυχογιού
Κώστας Κατσιγιάννης
Φωτογράφος: Παναγιώτης Σαρρής
Φωτογράφος: Κώστας Κατσιγιάννης
Επιμέλεια: Δημήτρης Ν. Μανιάτης
Επιμέλεια: Μαρία Κόντη
Ευθύνη Σειράς: Κώστας Π. Μανιμανάκης
Αθήνα
Άλτερ Εγκο Μ.Μ.Ε. Α.Ε.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 161
Σχήμα: 23χ14
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Τα Νέα· Ανακαλύψτε την Ελλάδα 28
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Τα Νέα-Σαββατοκύριακο" στις 27.9.2008. Χορηγός: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 29-09-2008)
Περίληψη:

Οι κορυφές

Συνήθως τον προσπερνάμε δήθεν αδιάφορα οδηγώντας στην εθνική. Ο επιβλητικός όγκος του όμως μόνο αδιάφορο δεν μπορεί να σε αφήσει. Κάποιοι πιο ψαγμένοι έρχονται για να περπατήσουν στα βήματα των θεών. Κάποιοι άλλοι πιο τολμηροί -και είναι πολλοί- έρχονται εδώ αναζητώντας την περιπέτεια. Έρχονται για την κορυφή. Οι κορυφές είναι γοητευτικές αλλά και επικίνδυνες. Για να φτάσεις εκεί πρέπει πάνω απ' όλα να έχεις καρδιά. Να μπορείς να νιώσεις τον μεγαλείο, ξέροντας πως σε λίγο θα κατέβεις από την κορυφή. Πως θα τη χάσεις. Πως όλα αυτά θα είναι πια ανάμνηση, θα ανήκουν στο παρελθόν. Ακόμη και οι θεοί ανήκουν πια στο παρελθόν. Εξάλλου, αυτό που έχει σημασία δεν είναι η ανάβαση, αλλά η κατάβαση. Εκεί κινδυνεύεις περισσότερο. Από τους μύθους και τους ημίθεους του παρελθόντος και την πάλη για την κορυφή, μερικά χιλιόμετρα πιο πέρα από τον Όλυμπο βρίσκεται η Βεργίνα. Αυτή είναι μια άλλου είδους "κορυφή". Εδώ δεν υπάρχουν μύθοι. Εδώ ο επισκέπτης βρίσκεται πρόσωπο με πρόσωπο με την ιστορία και νιώθει την παρουσία ενός πραγματικού ερευνητή και επιστήμονα, του Μανόλη Ανδρόνικου. Ένας ακόμη άγνωστος θησαυρός της Ελλάδας μας περιμένει...

Κώστας Μανιμανάκης


Ο οδηγός αποτελείται από τα κεφάλαια: "Ημαθία" και "Όλυμπος-Πιερία", τα οποία περιλαμβάνουν, κάθε ένα, τις ενότητες: "Δείτε οπωσδήποτε", "Ασκήσεις επί χάρτου", "Χωρίς... μυστικά", "Πόλεις & οικισμοί", "Παραλίες" (ειδικά για τον νομό Πιερίας), "Διαδρομές", "Εκτός δρόμου", "Μονοπάτια", "Δραστηριότητες", "Πολιτισμός & τέχνες", "Διαμονή", "Φαγητό".