Βιβλίο
Μια σελίδα αγάπης

Εμίλ Ζολά
Μετάφραση: Βασίλης Πουλάκος
Επιμέλεια: Γιούλα Κουγιά
Ευθύνη Σειράς: Παυλίνα Παμπούδη
Αθήνα
Printa
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 443
Σχήμα: 20χ13
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-6624-20-9
Γλώσσα πρωτοτύπου: γαλλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Une page d'amour
Οι Κλασικοί
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 21.30€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-04-2013)
Περίληψη:

Εγκαταστημένη στο Παρίσι μετά τον θάνατο του συζύγου της, η Ελέν Γκρανζάν ζει μια ήσυχη, σχεδόν μοναστική ζωή μαζί με τη μοναχοκόρη της, τη Ζαν. Η κόρη της είναι γι' αυτήν το παν. Η μόνη ιδέα που έχει για τη ζωή έξω από τα στενά όρια του σπιτιού της προέρχεται από τα βιβλία, αν και σπάνια διαβάζει. Δυο καλοί φίλοι, που την επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα, αποτελούν όλο κι όλο τον κοινωνικό της κύκλο.

Όμως, όσο κι αν το μέλλον της Ελέν διαγραφόταν ανέφελο, μια ασθένεια της κόρης της θα φέρει την αναστάτωση. Μια σελίδα αγάπης θα προστεθεί στο βιβλίο της ζωής της, αλλάζοντάς την ολότελα. Και το απέραντο Παρίσι θα σταθεί και για τις δυο τους ο μοναδικός έμπιστος φίλος, πάντα έτοιμος ν' ακούσει κάθε τους εξομολόγηση, σαν "χορός αρχαίου δράματος", κατά τον συγγραφέα.

Με τη "Σελίδα αγάπης", τον όγδοο τόμο της σειράς των "Ρουγκόν-Μακάρ", ο Εμίλ Ζολά αποδεικνύει ότι η πένα του παραμένει δυνατή και οι χαρακτήρες του ανάγλυφοι και ζωντανοί, ακόμα κι όταν δεν ασχολείται μ' ένα καυτό κοινωνικό πρόβλημα, αλλά μ' ένα "απλό" οικιακό δράμα.

Κριτικές - Παρουσιάσεις:
Χρήστος ΣιάφκοςΜάστορες του λόγου"Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία"/ Ένθετο "7: Τέχνες και Ζωή"3652616/11/2008