Βιβλίο
Πελοπόννησος: Μονεμβασία: Ναύπλιο: Πάρνωνας
Αξιοθέατα· διαδρομές· παραλίες· 4x4· μονοπάτια· περιήγηση· από τον Γιάννη Ντρενογιάννη

Συλλογικό έργο
Όλγα Χαραμή
Νατάσσα Μπλάτσιου
Μανόλης Περράκης
Λεωνίδας Τηνιακός
Φωτογράφος: Περικλής Μεράκος
Φωτογράφος: Γιώργος Δέτσης
Φωτογράφος: Νατάσσα Μπλάτσιου
Φωτογράφος: Κλαίρη Μουσταφέλλου
Φωτογράφος: Λεωνίδας Τηνιακός
Επιμέλεια: Βάλυ Βαϊμάκη
Επιμέλεια: Όλγα Χαραμή
Επιμέλεια: Αχιλλέας Σκυριανός
Ευθύνη Σειράς: Γιάννης Ντρενογιάννης
Αθήνα
Έθνος
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 193
Σχήμα: 23χ15
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Εξερευνήστε την Ελλάδα 5
Σημειώσεις: Διανεμήθηκε δωρεάν μαζί με την εφημερίδα "Έθνος" στις 4.10.2008, και στη συνέχεια στα περίπτερα στην τιμή των 3,5 ευρώ. Σε συνεργασία με το περιοδικό "Explore Nature". Χορηγός: Marfin Egnatia Bank. Απαγορεύεται η μεταπώληση & εν γένει εκμετάλλευση χωρίς την άδεια της εκδότριας εταιρείας, Πήγασος Εκδοτική ΑΕ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Εξαντλημένο
Τιμή: 3.50€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-10-2008)
Περίληψη:

Επιστρέφω σύντομα!
Είναι ένα μικρό σημείωμα που αφήνεις πάνω στο μαξιλάρι σου και δίπλα στα ανακατωμένα σεντόνια. Είναι μια υπενθύμιση στον ίδιο σου τον εαυτό, μαζί με επιθυμία να μην ξεχαστείς και να επιστρέψεις... όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Είναι μια υπόσχεση στον τόπο που σε αγκαλιάζει με τέτοια τρυφερότητα, ώστε να μοιάζει με το σπίτι που ονειρευόσουν πάντα να έχεις.
Λίγοι τόποι στην Ελλάδα μπορούν να προσφέρουν αυτήν τη μοναδική αίσθηση του "δεν χορταίνω" και "θέλω σύντομα να ξανάρθω". Το Ναύπλιο και η Μονεμβασιά είναι ανάμεσα σ' αυτούς που κρατούν στην αγκαλιά τους χιλιάδες ψυχές που όταν έρχονται και όταν φεύγουν λένε "ευχαριστώ". Ρωτώντας τους ταξιδευτές-δέσμιους θα λάβεις πολλές διαφορετικές απαντήσεις, αλλά το κρυφό κοινό χαρακτηριστικό είναι πιθανότατα ένα: ο έρωτας! Οι ζωντανοί άνθρωποι ερωτεύονται και ο τόπος τούς βοηθά να το εκφράσουν. Τα χρόνια περνούν, η μνήμη του έρωτα παραμένει ζωντανή, δένεται αδιόρατα με τον τόπο και τους ωθεί να επιστρέψουν. Γνώριμα στοιχεία που συναντούν ξανά και ξανά τους ανακουφίζουν, τους αφήνουν να ξεκουραστούν αληθινά, να ξεχαστούν στη ρουτίνα του ιδανικού τριήμερου, να απασχοληθούν μονάχα με τον εαυτό τους και αυτούς που αγαπούν κι έχουν δίπλα τους.
Έτσι είναι οι άνθρωποι: ταξιδεύουν ανακαλύπτοντας τους τόπους που θα συνοδέψουν τη ζωή τους, επιστρέφοντας πάντα στο "σπίτι" της ψυχής τους.

Γιάννης Ντρενογιάννης
Οκτώβριος 2008


Ο οδηγός περιέχει τα κεφάλαια: "Μονεμβασία", "Ναύπλιο" και "Πάρνωνας", που το καθένα περιλαμβάνει τις ενότητες: "Από αέρος", "Μη χάσετε", "Χάρτης", "Ανακαλύψεις", "Η Μονεμβασία/ Το Ναύπλιο/ Το Άργος/ Το Λεωνίδιο", "Οικισμοί", "Περιήγηση", "Off road", "Με τα πόδια", "Πολιτισμός", "Διαμονή", "Φαγητό", "Διασκέδαση" (ειδικά για το κεφάλαιο: "Ναύπλιο").