Βιβλίο
Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός.
Πρακτικά ημερίδας, 19.01.08, Λιμάνι, Αποθήκη Β1
From Bazaar to Hamam. Art Outside: Conference Proceedings, 19.01.08, Warehouse B1 Port

Συλλογικό έργο
Επιμέλεια: Δόμνα Γούναρη
Επιμέλεια: Συραγώ Τσιάρα
Εισήγηση: Νεφέλη Κονταρίνη
Εισήγηση: Χάρης Κοντοσφύρης
Εισήγηση: Ζωή Παππά
Εισήγηση: Μαρία Πασχαλίδου
Εισήγηση: Νίκος Ξυδάκης
Εισήγηση: Χρήστος Σαββίδης
Εισήγηση: Αλέξανδρος Ψυχούλης
Εισήγηση: Απόστολος Καλφόπουλος
Εισήγηση: Συραγώ Τσιάρα
Εισήγηση: Θανάσης Χονδρός
Εισήγηση: Αλεξάνδρα Κατσιάνη
Μετάφραση: Γλώσσημα & Βέρχαϊμ
Θεσσαλονίκη
Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 158
Σχήμα: 23χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89041-6-3
Σημειώσεις: Χαιρετισμοί: Γεώργιος Τσάρας, πρόεδρος Δ.Σ. Κ.Μ.Σ.Τ., Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια Κ.Μ.Σ.Τ., Συραγώ Τσιάρα, διευθύντρια Κ.Σ.Τ.Θ.
Φωτογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 15.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 04-01-2013)
Περίληψη:

Λαϊκές αγορές, ψυγεία, αεροδρόμια, εγκαταλειμμένα εργοστάσια, αλλά και αρχιτεκτονικά μνημεία, όπως οθωμανικά λουτρά. Μπορεί η σύγχρονη τέχνη να βρει θέσει σε χώρους τόσο απρόβλεπτους και άσχετους φαινομενικά; Το φαινόμενο αυτό της "εξόδου" της τέχνης σε εναλλακτικούς, δημόσιους χώρους διερεύνησε η ημερίδα με θέμα "Από τη λαϊκή στο χαμάμ. Τέχνη εκτός.", που διοργανώθηκε από το Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του "Εικαστικού Πανοράματος στην Ελλάδα ΙΙ" το Σάββατο 19 Ιανουαρίου από τις 10:00- 15:30, στην Αποθήκη Β1, στο Λιμάνι.

Στόχος της ημερίδας ήταν η παρουσίαση μίας επιλογής από εικαστικά πρότζεκτ - εκθέσεις σύγχρονης τέχνης που πραγματοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και το Βόλο σε μη συνηθισμένους χώρους.
Οι συμμετέχοντες -ο αρχιτέκτονας Απόστολος Καλφόπουλος, οι εικαστικοί Νεφέλη Κονταρίνη, Μαρία Πασχαλίδου, Αλέξανδρος Ψυχούλης, Χάρης Κοντοσφύρης, Ζωή Παππά, καθώς και η διευθύντρια του Κ.Σ.Τ.Θ., ιστορικός τέχνης Συραγώ Τσιάρα- παρουσίασαν οπτικό υλικό από αντίστοιχα εγχειρήματα που επιμελήθηκαν πρόσφατα και θα συζήτησαν με το κοινό.