Βιβλίο
Μάθηση και διδασκαλία
Σύγχρονες απόψεις για τις διαδικασίες της μάθησης και τη μεθοδολογία της διδασκαλίας: Μάθηση

Μιχάλης Κασσωτάκης
Γεώργιος Φλουρής
Αθήνα
Ιδιωτική Έκδοση
Αριθμός Έκδοσης: 3
2006
Ημερομηνία Πρώτης Έκδοσης: 1981
σ. 299
Σχήμα: 24χ17
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
Α/Α Τόμου: 1
Περιέχει Βιβλιογραφία
Εξαντλημένο
Τιμή: 22.43€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 09-10-2008)
Περίληψη:

Το παρόν έργο αποτελεί αναμόρφωση και επέκταση παλιότερης εργασίας μας. Ο πρώτος τόμος της εκδόθηκε το 1981 με τον τίτλο: "Μάθηση και Διδασκαλία: Τόμος Α΄: Μάθηση" και ανατυπώθηκε τρεις φορές μέχρι σήμερα.Ο δεύτερος στοιχειοθετήθηκε, κατά το μεγαλύτερο μέρος του, την ίδια περίοδο, δεν κυκλοφόρησε, όμως, υπό μορφή βιβλίου για διάφορους λόγους. Φωτοαντίγραφά του μοιράστηκαν κατά καιρούς στους φοιτητές των Φιλοσοφικών Σχολών των Πανεπιστημίων Κρήτης και Αθηνών, καθώς και σε επιμορφούμενους εκπαιδευτικούς στη ΣΕΛΜΕ Ηρακλείου Κρήτης και σε άλλα επιμορφωτικά ιδρύματα.

Στην αρχική αυτή εργασία προστέθηκαν αρκετά νέα στοιχεία, τα οποία προέρχονται από τη μελέτη της σύγχρονης ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας, και αναθεωρήθηκαν πολλά από τα κεφάλαιά της. Το νέο έργο διαιρείται, όπως και το προηγούμενο, σε δύο τόμους. Στον πρώτο εκτίθενται οι σχετικές με τη μάθηση απόψεις και εξετάζονται ζητήματα που αφορούν στη μνήμη, στη μεταφορά μάθησης και στους σχολικούς και εξωσχολικούς παράγοντες οι οποίοι επηρεάζουν τη μάθηση. Ο δεύτερος τόμος αφιερώνεται σε ζητήματα διδακτικής μεθοδολογίας και αξιολόγησης της διδακτικής πράξης.

Η παρούσα εργασία προορίζεται να χρησιμοποιηθεί, όπως και η αρχική, ως διδακτικό εγχειρίδιο. Στόχος της είναι να προσφέρει βασικές γνώσεις σε θέματα σχετικά με τη διαδικασία της μάθηση σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, οι οποίοι επιθυμούν να γίνουν εκπαιδευτικοί. [...]

(από τον πρόλογο των συγγραφέων)