Βιβλίο
Άτλας της νόσου του Alzheimer

Επιμέλεια: Howard H. Feldman
Επιμέλεια: Σωκράτης Γ. Παπαγεωργίου
Μετάφραση: Ηλίας Δημητριάδης
Μετάφραση: Γεώργιος Κόμης
Αθήνα
Mendor Editions S.A.
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 139
Σχήμα: 29χ22
Δέσιμο: Μαλακό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-89988-2-7
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Atlas of Alzheimer's Disease
Εικονογράφηση: ΝΑΙ
Κυκλοφορεί
Τιμή: 62.70€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 20-06-2011)
Περίληψη:

"Ο ανά χείρας εικονογραφημένος άτλαντας ξεκινά με μια ιστορική αναδρομή της άνοιας, όπως ιχνηλατήθηκε στη διάρκεια των χιλιετιών, θέτοντας έτσι τη βάση για την εξέλιξη της δικής μας, πιο λεπτομερούς κατανόησης. Συνεχίζει με την επιδημιολογία, τη διάγνωση, την παθολογία και τη νευροπαθολογία. Τέλος, ολοκληρώνεται με μια ανασκόπηση για την πρόληψη της νόσου και με μια μελλοντολογική ματιά για την εξέλιξη της νόσου του Alzheimer.

Το βιβλίο αυτό περιγράφει με τρόπο εύστοχο και κατανοητό όλες τις πτυχές αυτού του ιδιότυπου νευρολογικού νοσήματος και καλύπτει όλο το φάσμα των προβλημάτων που αφορούν τη συχνότητα, την κλινική έκφραση, τις αλλοιώσεις των εγκεφαλικών δομών, την πρόληψη και την θεραπεία.

Οι συγγραφείς του βιβλίου έχουν προχωρήσει σε μια υψηλού επιπέδου ανασκόπηση των σημερινών υποθέσεων εργασίας, των διαγνωστικών προσεγγίσεων και των θεραπειών της ΝΑ. Οι πολυάριθμοι πίνακες και οι απεικονίσεις βοηθούν στην κατανόηση των επιστημονικών δεδομένων με τρόπο εύληπτο και παραστατικό, διευκολύνοντας την μετάδοση της γνώσης σε γιατρούς, στους υπόλοιπους επαγγελματίες υγείας, αλλά και στους ασθενείς και στις οικογένειές τους."