Βιβλίο
Conn's Σύγχρονη θεραπευτική

Robert E. Rakel
Edward T. Bope
Επιμέλεια: Χριστόδουλος Στεφανάδης
Μετάφραση: Συλλογικό έργο
Αθήνα
Ιατρικές Εκδόσεις Π. Χ. Πασχαλίδης
Αριθμός Έκδοσης: 1
2008
σ. 944
Σχήμα: 29χ22
Δέσιμο: Σκληρό εξώφυλλο
ISBN: 978-960-399-457-2
ISBN Σετ 960-399-455-3
Γλώσσα πρωτοτύπου: αγγλικά
Τίτλος πρωτοτύπου: Conn's Current Therapy
Α/Α Τόμου: 2
Κυκλοφορεί
Τιμή: 120.00€ Φ.Π.Α.: 6%
(Τελευταία Ενημέρωση Τιμής: 14-09-2011)
Περίληψη:

Αν η διάγνωση είναι η ομορφιά της ιατρικής, η θεραπευτική είναι σίγουρα η τέχνη της, ο κεντρικός της πυρήνας και η κατακλείδα στην οποία στοχεύει. Από το μάγο της φυλής έως τον σύγχρονο μικροχειρουργό, η θεραπευτική στηρίζεται στην καλή γνώση της παθολογίας και της φαρμακολογίας, αλλά και στην θεραπευτική συμμαχία που εδραιώνει ο ιατρός με τον ασθενή του.

Η σημαντικότερη πρόκληση για ένα βιβλίο θεραπευτικής είναι η ισορροπία μεταξύ των ταχύτατων εξελίξεων της ιατρικής επιστήμης και των κλασσικών πια θεραπευτικών μεθόδων, που, εκτός της ιστορικής τους αξίας, έχουν και σημαντική διδακτική αξία. Η σύγχρονη θεραπευτική του Conn είναι ένα βιβλίο που χτίζει πάνω στην παραδοσιακή θεραπευτική αντλώντας από τις σύγχρονες γνώσεις και πρακτικές έγκριτων επιστημόνων. Με σαφήνεια και επιστημονική αρτιότητα, μεταφέρει αυτόν τον συγκερασμό πρακτικών στις νέες γενιές επιστημόνων, δίνοντας ένα πολύτιμο μάθημα, που συχνά ξεχνάμε: η εξέλιξη της επιστήμης της θεραπευτικής, όσο κι αν στηρίζεται σε καινοτόμα μυαλά, δεν είναι μια παρθενογενετική διαδικασία- και γι' αυτό ακριβώς χρειάζεται σε βάθος μελέτη και κριτική αξιολόγηση της κλινικής μας εμπειρίας.

Το βιβλίο αυτό, ακολουθώντας την μακρά παράδοση των παλιότερων εκδόσεων, αποτελεί πολύτιμη προσθήκη στην βιβλιοθήκη όχι μόνον των φοιτητών της ιατρικής, αλλά και όλων εμάς που ασκούμε την κλινική ιατρική. Απευθύνω τα θερμά μου συγχαρητήρια σε όλους όσους ασχολήθηκαν με την απόδοση του βιβλίου αυτού στην Ελληνική, την επιστημονική επιμέλεια του έργου, αλλά και με το εικαστικό του μέρος, το οποίο είναι αρτιότατο.

(από τον πρόλογο της ελληνικής έκδοσης του Χριστόδουλου Στεφανάδη, καθηγητή καρδιολογίας)